Nejste přihlášen/a.
Bydlím v podnájmu a mám letos 4x větší spotřebu TUV. Majitelce jsem říkal, že voda při otevření kohoutku skoro neteče, ale neřešila to. Po výměně teče voda 100x rychleji. Z metrologického úřadu mi přišla odpověď, že měří správně, ale NESPLŇUJE. Vodoměr je 7 let prošlý. Dá se bránit na tomto základu?
a čemu se chcete bránit, když přišla odpověd, že měří správně? Nějak to nechápu. Je to tak, že jste napsal: vodoměr měří dle úřadu správně, ale měl by se měnit častěji. Takže podle úřadu jsem vodu spotřeboval, jelikož vodoměr je funkční a měří správně, ale hledám důvod, jak se vyvléct ze zaplacení vyšší spotřeby?
samozřejmě všechno lze řešit sporem, ted jen nevím jakým jestli soudním neb občanskoprávním možná je to to stejné. Platí však, že všechna měření provedená po době uplynutí doby funkčnosti měřidla jsou neprůkazná a vy je tedy můžete zpochybnit na základě právě prošlé doby, po které se mají vyměnit. Vězte že by však samotné měřidlo mohlo naměřit po prošlé době více kubíků vody než je skutečnost je nereálné z principu jeho konstrukce. Pro studenou se mají měnit po 6letech, pro teplou se mají měnit po 4 letech. Souvislosti také řeší zákon o metrologii. (mj. kohouty byly asi zanesené, že?)
Pokud tam bydlis sam a neni moznost, ze je napojen jeste jiny odber, coz poznas, kdyz si budes psat stav pri odchodu a kontrolovat pri prichodu, nebo v pripade, ze vodu nikde nepoustis a vodomer se toci, tak mas jenom dve moznosti, bud se odstehovat a nebo nemel a zaplat to, co si vyplacal, takovych vycuranku uz jsem videl dost, co by si chteli uzivat prepychu a zadarmo.
Vodomer po technicke strance nema duvod se tocit rychlejc, nez skrz nej proteka voda, spis by svindloval do minusu, kdyz by ho neco brzdilo.
Dobrý den. TZo ,co zde uvádíte , je silně nepravděpodobné, leda, že by za vodoměrem bylo rozbočení a voda se spotřebovávala i někde jinde, než u Vás. Jednoduchá zkouška - všechno zastavte a zapisujte spotřeby. Takové informace 4 x větší spotřeba a 100x rychleji jsou silně přehnané. Navíc si nedovedu představit, jak by se mohl vodoměr točit rychleji, když je to mechanicky nemožné. Pomaleji to jo, zakamencované trubky a mechanické nečistoty a pod. Nechci se do Vás navážet, ale Vaše tvrzení je podle mě dost přehnané. A mimochodem já jsem na vlastní kůži poznal, co to je reklamovat vodoměr. Přišel mě jednou dost velký nedoplatek. To mě celkem vytočilo a tak jsem to reklamoval. Vodárna dodala nový vodoměr, starý poslala na prověření a výsledek byl, že jsem zaplatil to proměření ( kolem 1.000 Kč ) a doplatek v plné výši. A hned jsem si vzpoměl, že zrovna jsem vyhodil čerpadlo na zalévání ze studny a zaléval jsem vodou z řádu. Tož tak to ve většině případů je. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.