Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co stojí kompletní výměna elektrorozvodů

Od: gerrik* odpovědí: 7 změna:
Chtěl bych vyměnit kompletní elektroinstalaci v bytě 2+1, vč. vypínačů a zásuvek. Měl by někdo odhad co to může stát, před tím než mně překvapí elektrikář? Nechci nic extra, standartní počet a typ vypínačů a zásuvek. Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Záleží kdo ti to bude dělat-firma si řene i s revizí cca.40 000.-
Já jako soukromá osoba bez revize-výměna rozvodů(záleží jestli jsou trubkovaný nebo se bude sekat,někde se to dá udělat solidně i do lišt),výměna krabiček a rozvodnice cca.24-30 000.
gerrik*
hodnocení

Jo, já zapoměl že stavebně t.z. vyřezání drážek a následné zaházení si zajištuji sám. takže...

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je to v paneláku,nelze počítat jen výměnu kabelů a příslušenství.Bude potřeba i částečná rekonstrukce jádra.Je nutno počítat s výměnou jističů,doplnění proudových chráničů,a také se rozhodnout,zda se vše povede lištami po povrchu,nebo podél stěn podlahou,a částečně frézovanýma drážkama.Ale také bych to tipoval na 20 - 25 tisíc.

JABRAKA

gerrik*
Takže pro info, drážkování a násl. stavební upravu si zajištuji sám. Elektrikář si za práci chce vzít 6 000,- , za materiál chce cca 7000,- Kč. Je to včetně kabelů, rozvaděče, proudových chráničů, zásuvek a vypínačů. Tak myslíte že to ujde?
Zdá se mi to dost málo-jen na hrubo-chránič 1200.-kč(neberu polský šmejdy),rozvodnice cca.700.-,metr 3Cx2,5 cca.23.-,jedna dvojzásuvka STANDART 70.-,jeden jistič 100.-atd.Nevím sice jaký máš délky kabelů a jestli chceš měnit i krabičky ale mě ten materiál(i s drobnýma věcma jako třba Wago svorky)vychází na cca.11000.-

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je to na fakturu a s revizní zprávou,dobrá cena.

JABR

gerrik*
Nee, bez revize a bez faktury

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]