Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem chatu a je zde pouze suché WC s jímkou na 2m3. WC (dřevěné) spolu s kůlnou přiléhá přímo ke zděné chatě. Nyní bych zde (na místě kůlny a suchého WC) chtěl udělat splachovací WC s malým sprchovým koutem a propojit s chatou (k tomu probourat vstup přímo z chaty). Předpokládám, že bude rovněž třeba zvětšit jímku. Máte někdo zkušenosti v tomto směru co všechno za povolení bude k těmto úpravám třeba. Předem děkuji za tipy a rady.
Na wc bych koupil nějakou plastovou jímku bez přepadu.Sypat do ní nějaký ty živý kultury a enzymi a oni spapaj jak pevný tak toaleták a zbyde jen tekutina kterou se dá i zalejvat.Já používám SuBio .Ale nemaj rády chlor! A ten sprcháč bych vyvedl někam do trávy.Dyt je to stejný jako když se opláchnete mýdlem venku pod hadicí.A na povolení bych zapoměl , jsou to děsný obstrukce.
Je potreba mit: studnu, darling, boiler, jako jimku jsem mel vybetenovanou a zaizolovanou jimku o velikosti 1m3, nikdy jsem ji nevybiral.
Tak takto jsem to udelal na chate ja(nekdy kolem roku 2002-4), je pravda, ze studna a WC splachovaci(noseni vody v kyblu) jiz bylo, a tak jsem zavedl vodu do chaty + rozvody teple a studene, poridil darling, boiler a udelal odpad. Nakonec jsem mel i teplou vodu v kuchyni.
Nikde jsem se o nic nezadal.
Dobrý den. Podle Vašeho popisu nic jiného nezastavíte, půdorys bude zachován, čili se bude jednat pouze o jakousi předělávku. Takže úřady bych asi vynechal, leda, že by se jednalo o přístavbu, tak by to bylo nutné a zřejmě by stačila ohláška, plány a ostatní přílohy, jako na stvbu mrakodrapu. Sprcha by šla vyvést přímo ven, ale narazíte na problém v zimě. To WC s enzimy se mě celkem líbí a do toho bych i šel. A místo nějaké jímky bych tam šoupl obyčejnou studniční skruž, nebo plastovou nádobu patřičného objemu ( asi z modrého platu na bazény ). O zdroji a rozvodu vody se nezmiňuji, ten předpokládám máte. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.