Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nejrychleji uklidit po malování?

Od: regisa* odpovědí: 7 změna:

nezná někdo prosím fintu jak uklidit po malování? Zítra jdu na brigádu do pensionu, jsou tam 3 pokoje po malování a já mám strach ze šmudlání až do večera, nezná někdo fintu? Za všechny rady moc děkuji Regina

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

dobrá finta je..nenechat malbu nikde zvlášť dlouho zaschnout a začít nejlépe okamžitě, pak to jde samo a lehce. Jak barvy zaschnou kdekoliv je to těžky.

hanher*
hodnocení

0x

Dobrý pomocník na odstranění kapek barvy je ocet.

lidka*

Přesně tak jak píše hanher. Do vody na mytí přidat trochu octa - na mytí oken i podlah - prostě co bude zamatlané po malování. Barva se potom "nerozmazává". Tak ať jde práce od ruky. Záleží na tom, jak řemeslníci odvedli práci. Možná, že i z nejhoršího po sobě uklidili. *uf*

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Potěš koště! Když se někdo ptá, jak se dá jakákoliv práce urychlit, jak použít nějakou fíntu a jak to co nejsnadněji udělat, je známka toho, že to neumí, nemá praxi a v posdstatě to dělá pro jednorázovou finanční odměnu. Viděl jsem jednu fintu, která byla na všechno. Byl to prsten, který měla Arabela. Jinak se všechno musí odmakat, naučit se a získat praxi. S pozdravem Laďa

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nejlepší finta je být tam s těmi malíři a usměrnit je. Ono se jinak maluje když vím, že si to po sobě budu muset sám uklidit a jinak, když to pak uklidí někdo jiný.

hop®
hodnocení

0x

Těžko říci, místnost po vymalování může vypadat velmi různě.

Pokud malíři předem vědí, že po nich "někdo" uklidí, nebudou nic řešit, vymalují strop a stěny a - po nás potopa. To myslím trošku doslovně, protože množství vody na úklid pak může být neuvěřitelné. Já sám, kdybych věděl, že v ceně mám pouze malování bez materiálu a hlavně bez úklidu, asi bych vzal malířskou stříkačku, abych byl co nejdříve pryč.

Další možností je "úklid načisto", kdy se pouze domyjí okna a podlahy do finálního stavu na předání zákazníkovi. Na to malíři používají různé finty, jako zakrytí podlah a oken a všeho dalšího igelitem, který se pak jen strhá a vyhodí. To olepování zabere spoustu času, ale daleko více času ušetří při hrubém úklidu.

Pokud nevíte, jak místnost vypadá, težko (kromě výše zmíněného octa) něco přesnějšího poradit...

jabraka*
hodnocení

0x

Babičkovské finty s octem platí pro standart Primalex.Pro moderní barvy vinylové se skutečně musí plánovat a vše přikrýt.Nepoužívat stříkačky.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]