Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se klébruje?

Od: majo* odpovědí: 9 změna:
Mohlbyminěkdoříctjaksemásprávněklébrovatfasáda?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majo*
hodnocení

Mohl by mi někdo říct jak se má správně klébrovat fasáda?

majo*
hodnocení

Mohl by mi někdo říct jak se má správně klébrovat fasáda?
ladinpraha*

Nešlo by to česky? Ani strejda Gůgl neví co je to klébrování.

majo*
hodnocení

Vyskusaj to po slovensky.Po slovensky je to Klebrovanie

ladajaskva*

Dobrý den. To je taká malá česká nemec. Kleber = stěrka, lepidlo, tmel? Takže je to nanášení klebru na plochu v tloušťce 2- 3 mm. Rozmícháš, necháš uležet, znova promícháš, naklébruješ na stěnu, rozetřeš, vtlačíš perlinku a znovu zaklébruješ a jdeš na pivo. Druhý den po vystřízlivění, naneseš další vsrtvu klebru, či - li naklébruješ zbytek té vrstvy, která by po tom všem klébrování měla na celé ploše skončit tlustá 4 mm. A když je to hotovo, tak náš vyklébrováno, doklébrováno a čekáš na vyzrání, abys to mohl napenetrovat a nanést finálku. A já jsem to dělal teď a protože jsme dávali silikonovou od Webera, tak jsme ji tam jednoduše neweberovali. Vypadá dobře. Je rýhovaná. Pozor, pokud použiješ finálku od Baumitu, tak ji musíš nabaumitovat, jinak hrozí, že porušíš technologii. S pozdravem Laďa

majo*
24.04.11 15:45
hodnocení

dakujem

majo*
hodnocení

A ako vyrovnam nerovnosti na klebry?

ladajaskva*

Dobrý den. Ako vyrovnáš nerovnosti? To musí být už v ruce a na první pokus to bude " samajama ". Jedinné co mohu poradit, je mít řádně srovnaný podklad a u EPS to není problém a potom klebrovat tak, aby tlak na hobl byl tak nějak stejnoměrný a aby se podařilo celou vrstvu rozklébrovat stejnoměrně. Ale zase taková věda to není. Až naklebruješ první vrstvu tak nějak od oka a tak nějak lehce zatlačíš do ní perlinku a znovu to překlebruješ další vrtvou tak, aby perlinka nevystupovala na povrch. Jak to zaschne ( druhý den ) tak ty hrboly, které budou vidět na ploše ( jsou od nerezového hladítka ) zbrousíš . Teprve potom natáhneš další vrstvu a ta už bude podklad pro finálku, takže tam trochu opatrněji, protože finálka má ráda rovinu. Když se to náhodou nepovede, tak se to dá srovnat tak, že se vezme dlouhá hliníková lať a označí se popadliny. Ty se znovu vystěrkují. a tak se pokračuje tak dlouho, až je abslutní rovina. Někdo skončí až za několik roků a má tu vrstvu silnou několik centimetrů. Takže bacha , stačí tak 4 mm. Po srovnání se to napenetruje, nejlépe barevnou penetrací a a následuje finálka, nejlepší taková, jaká se ti líbí a pokud možno silikonová. Ta je sice nejdražší, ale i nejlepší. Něco jsem záměrně přehnal. Hodně zdaru. S pozdravem Laďa

majo*
hodnocení

ok pokusim si to urobit co najlepsie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]