Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevěné venkovní pódium

Od: ivo1968* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

potřebuji udělat vedle garáže vodorovné dřevěné pódium, abych měl kam odložit přívěsný vozík (max. 200 kg ). Rozměry zhruba 400 x 200 cm. Současný podklad je trávník, sklon je asi 40 cm na délce 400 cm. Rád bych to udělal bez betonování nebo opěrných zdí, nejlépe asi zavrtáním zemních "vrutů", pokud to jde. Jen nevím, jakou rozteč zemních vrutů použít, jak se dostat do roviny a jak a na co přimontovat vodorovné trámky. Vlastní dřevěnou podlahu už zvládnu.

Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

2x

Dobrý den. Jak se se zemními vruty dělá, je na tomto odkazu : zbozi.arkov.cz/... Zemních vrutů existuje celá řada a jsou děleny podle délky, což má vliv na nosnost a podle zakončení, což zase má vliv na napojení na další konstrukce. Výběr zemních vrutů je také závislý na zemině, do které je budeme vrtat. V běžných zeminách je to celkem jedno a pro Vaše pódium musí stačit 6 vrutů. Podle toho jaké si koupíte ty vruty, tak potom uděláte dřevěnou konstrukci. Já bych ji raději udělal masivnější, aby jednak dřevo vydrželo dlouho a nikdy nevíte, kdy někdo dostane geniální nápad a vjede Vám tam autem. Udělal bych 3 pásnice dlouhé 200 cm z trámků 18 x 10, které to celé ponesou. Na tyto pásnice příčně připevnit 3 trámky dlouhé 400 cm profilu 15 x 10. Potom to celé zaklopit deskama pro vozík a fošnama pro auto. Já bych tam nechal mezery, aby se nikde nedržela voda a všechno to mohlo po dešti co nejrychleji vyschnout. Impregnace a ochranný nátěr bude nutný. S pozdravem Laďa

rv*
hodnocení

0x

Vykašlete se na pódium, které vám za pár let shnije a raději si daný prostor zastřešte.

ivo1968*
hodnocení

Diky za "dobrou" radu. Pochybuji ale, že zastřešením vznikne vodorovná plocha, kterou potřebuji pro zaparkování vozíku.

vojtech*
hodnocení

0x

Musím reagovat, stavěl jsem na své zahradě plot a terasu na zemních vrutech. Nevím přesně na kolik mne to již vyšlo, ale kupoval jsem vruty od českého výrobce..maximálně jsem byl spokojený, vyšli mi i vstříc s velikostí patek,udělali přímo na míru, dá se s nimi i domluvit. je to na webu : www. zemnivruty-svatava.cz, pan Kubát mi i velice ochotně poradil. Vojtěch Š.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]