Nejste přihlášen/a.
Nevíte někdo, kolik musí koukat zavitové tyče z čisté zdi, aby na ně šlo pověsit závěsné WC. Co jsem našel, tak jen, že nesmí být příliš dlouhé, jinak se na ně nenasadí nějaká krytka. Ale kolik jsem nikde nenašel. Záleží na míse nebo jsou všechny stejné? Bojím se, abych zeď nenahodil a pak nezjistil, že je tyč krátká.
Dobrý den. Dávám odkaz : www4.geberit.com/...# zde je to krásně, názorně a polopatisticky. Jinak ty závitové tačky mají nějakou délku a ta se reguluje hloubkou všroubování do nosné konzole. S pozdravem Laďa
Délka potřebného závitu před čisotu zdí záleží na míse. Proto výrobce dodává na tyto tyče krytky, aby i po instalaci, předezdění a obkladu nebyl závit poškozený a zas... od lepidla a podobných materiálů a aby šla tyčka zašroubovat, vyšroubovat či vyměnit za delší.
V praxi potřebnou délku řeším až při montáži mísy, změřím potřebnou délku která se "schová" do mísy, přidám 1,5cm a na tuto déllku tyčky zašroubuji či vyšroubuji ze zazděné konstrukce.
axus: jo, taky jsem nad tím přemýšlel. Je nějaké minimum, jak musí být ta tyč zašrounovaná
lada: to vím, jak se to reguluje. ale nevím jak moc je mám zašroubovat. video jsem už nekolikrát viděl, ale o délce tyče tam nic není
martin:právě že typ mísy ještě nevím, proto jsem se ptal, jestli je to u všech stejné
hop: a jak to potom dotahuješ tou matkou, když už to máš obezděné?
Do závěsné konstrukce závitovou tyč kontramatkou nedotahuji, tuto matici nepoužívám! Pokud ji pak dotáhuji při kompletaci spolu s mísou, nemá důvod se uvolnit, kontramatka je tam zbytečná, třeba Alcaplast ji vůbec nedodává...
P.S. Tou krytkou od výrobce jsem myslel montážní návlek na ochranu závitu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.