Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava podezdívky

Od: bery* odpovědí: 1 změna:

Dobrý večer,

U rodinného domu z roku 1928 se vydrolují spáry ve vnější nosné kamenné podezdívce, což bych prostě opticky opravil maltou a více neřešil. Problém je však v tom, že se jako perník drolí také značná část kamenů samotných, při poklepání mi navíc dle zvuku pocitově připadá, že některé kameny už ani nic moc nespojuje s vnitřní cihlovou částí zdi (sklep, omítnutá cihla, celková síla zdi cihl+kámen je asi 60cm). Jaký by byl nejvhodnější postup opravy? Zatím jediné řešení mě napadá pořádné odrbání všeho nedržícího wapkou, napenetrování spár i kamenů a vymazání vydrolených spár. To by však bylo řešení jen estetické a rád bych podezdívce aspoň částečně zajistil i původní pevnost, bylo by řešením nějak (a podomácku jak) do hluboko narušených spár a pod kameny pravděpodobně oddělené od cihly natlačit například řídký beton? Přijde mi, že na stavu spár se podepisuje i havěť jako například mravenci a dutiny ve spárách jdou místy až tak hluboko, že není šance tam například maltu nějakou špachtlí dostat. Výška podezdívky nad terénem je cca 1-1,5m a stejné složení má i samotný základ sahající do hloubky kolem 130cm pod zem.

Předem děkuji za každou radu, Ondra

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

0x

neco podobneho delam na mostech postup umejt zdivo klidne i wapkou zamazat spary a nechat mistama diry po vytvrdnuti spar nejlepe druhy den vevasem pripade muzete rozdelam cement s vodou do stareho kropace a zalejt to do tech dir aby se to dostalo mezi obe zdi a spojilo se to a nateklo to mezi spary ale jinak se to injektuje tlakove aby se to tlakem dostalo vsude pricem by to bylo uplne nejlepsi a potom muzete to omitnout

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]