Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,potřebuji v kuchyni pridat dvě zásuvky pro myčku a druhou pro sporák.2020w a 1700w. Každou vlášt na na svůj jistič,ale jak to zalojit když původní instalace v paneláku 30let starém je vedena jen dvěma dráty a to černý fáze a žlutozelená nula .Natahl jsem kabely k CYKY a osadil je do lišty a napojil na zásuvky ale tam jsou 3 dráty ,H,M.ŽZ,jak to nyní připojit k jističům když tam jsou taky jen dva dráty.Prosí o radu a předem děkuji.L.Nosek
Nosaj@seznam.cz
doplněno 21.04.11 19:34:Samozřejmě jsem dal dva kabely tj ,na každou zásuvku vzlášt i připravil novou rozvodnou skřínku s jističema +2 navíc pro tyto zásuvky.
Dobrý den. Ne, že bych si nevěděl rady, ale pokud nevíte jak zapojit jistič, tak si zavolejte elektrikáře. Mimochodem, když Vám současně pojedou oba spotřebiče, tak si to veme cca 16 A a kde je zbytek spotřeby domácnosti. To by měl zkonzultovat někdo fundovaný na místě samém a podle mě to bude vyžadovat i výměnu hlavního jističe před elektroměrem, pak by to chtělo prodovou ochranu a nakonec, když jde o Váš život i o Vaše bezpečí, tak tu trochu peněz investovat do oborníků. S pozdravem Laďa
Do nové pojistkové skříně osaďte ještě nízkonapěťový chránič. V tomto rozváděči se rozdělí pracovní a ochraná nula,Tj zelený modrý a fáze, Připojí se ještě světlo a zásuvka v koupelně.Poraďte se z elektrikářem.
doplněno 21.04.11 19:49:Život máte jen jeden.
z jističe vede vždy fázový vodič, to je dnes hnědá barva. Další barvy od spotřebičů tj.modrá = nulový vodič a zelenožlutá=zemnící vodič se napojují na "společnou základnu" kde jsou připojeny ostatní nulové vodiče z původních bytových rovodů. Té základně se říká myslím můstek. Jinak to ani udělat nejde. Prostě ten zel.žl. a modrý budou na spol. základně vedle sebe, a hnědý povede zcela samostatně z jističe. Doporučuji důrazně, jak je výše uvedeno, nechte si to zapojit osobou znalou a odborně způsobilou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.