Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí vodárna z čerpadla?

Od: fiik* odpovědí: 6 změna:

Mám takovou otázku máme ve studni ponorné čerpadlo ale když zalíváme tak když potřebuju rychle zastavit vodu musím jít vypnout čerpadlo protože se tam jinak vytvoří přetlak a vylítne mě to se spojek. No a chci si koupit náké které nesmům jít vypínat ze zásuvky. Umíto i něco takovýho mall.cz/... nebo sí musím koupit domácí vodárnu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

0x

Je tam napsané - ve spojení s hydrokontrolou - tzn.,že musí být někde namontovaný tlakový spínač, který při překročení stanoveného tlaku vody vypne el.proud do čerpadla. Tlakový spínač je součásti domácí vodárny, npř.

hodnocení

0x

na tu hydrokontrolu potřebujete třeba toto: namir.cz/...

otázka je, v jaké ceně koupíte čerpadlo a v jaké ten průtokový spínač, jestli by nebylo lepší koupit rovnou domácí vodárnu s nádržkou a tlakovým spínačem jako celek.

brok*
hodnocení

0x

Slušně vychovaná domácí vodárna má mít tlakovou nádrž a tlakový spínač který odpojí čerpadlo když zavřete vodu. Tepelnou ochranu pro případ že vypadne jedna fáze,Může se osadit hladinový spínač. Pozvěte si vodaře ať posoudí co máte doma za komponenty . Tlaková nádoba se dá levně sehnat z poškozené vodárny.

hodnocení

0x

A co kdybyste nechala původní čerpadlo a koupila jen ten tlakový spínač/vypínač? Chápu dobře, že je problém jen v tom vypínání vody a následném natlakování hadice? Čerpadlo je v pořádku, tak proč ho vyhazovat?

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Váš problém je jasný. Vy prostě potřebujete do systému zapojit tlakový spínač, který při dosažení nějakého nastaveného tlaku vypne čerpadlo. Takže, když si zakoupíte to čerpadlo z odkazu, tak jste tam, kde jste nyní. Čerpadlo pojede pořád a spojky vyletí. Ten blok zvaný vznešené hydrokontrola není nic jiného, než ten tlakový spínač v luxusním balení. Suma sumárum čerpadlo 1.990 + hydrokontrola 1.590 = 3.580 Kč. Zatím, co od stejného výrobce malá vodárna stojí méně. Odkaz : mall.cz/... Ale asi nejlacinější řešení by bylo zabudovat ten blok hydrokontroly na stávající čerpadlo a bude to pouze za 1.590 Kč. A já bych to zřejmě vylepšil nějakým tlakovým spínačem přidělaným na nějakém T kusu a vloženém do potrubí. Ale to je otázka možností, znalostí a schopností. S pozdravem Laďa

doplněno 22.04.11 13:45:

Odkaz : zbozi.cz/...

jirkava
hodnocení

0x

Tento problém jsem řešil před několika lety. Pořídil jsem si samonasávací čerpadlo od Grundfosu JT-5 a k němu zařízení "Prescontrol", které se našroubuje na výtlačnou stranu a zajišťuje zapínání/vypínání čerpadla v závislosti na tlaku vodu ve výtlačné hadici (na zahradě). Stručně řečeno: jakmile stisknu např. tlačítko postřikovací pistole tak voda teče, jakmile jej pustím, voda (čerpadlo) se zastaví. Na zimu odmontuji a schovám do sklepa.

Zdraví Jirka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]