Nejste přihlášen/a.
Mám takovou otázku máme ve studni ponorné čerpadlo ale když zalíváme tak když potřebuju rychle zastavit vodu musím jít vypnout čerpadlo protože se tam jinak vytvoří přetlak a vylítne mě to se spojek. No a chci si koupit náké které nesmům jít vypínat ze zásuvky. Umíto i něco takovýho mall.cz/... nebo sí musím koupit domácí vodárnu?
na tu hydrokontrolu potřebujete třeba toto: namir.cz/...
otázka je, v jaké ceně koupíte čerpadlo a v jaké ten průtokový spínač, jestli by nebylo lepší koupit rovnou domácí vodárnu s nádržkou a tlakovým spínačem jako celek.
Slušně vychovaná domácí vodárna má mít tlakovou nádrž a tlakový spínač který odpojí čerpadlo když zavřete vodu. Tepelnou ochranu pro případ že vypadne jedna fáze,Může se osadit hladinový spínač. Pozvěte si vodaře ať posoudí co máte doma za komponenty . Tlaková nádoba se dá levně sehnat z poškozené vodárny.
Dobrý den. Váš problém je jasný. Vy prostě potřebujete do systému zapojit tlakový spínač, který při dosažení nějakého nastaveného tlaku vypne čerpadlo. Takže, když si zakoupíte to čerpadlo z odkazu, tak jste tam, kde jste nyní. Čerpadlo pojede pořád a spojky vyletí. Ten blok zvaný vznešené hydrokontrola není nic jiného, než ten tlakový spínač v luxusním balení. Suma sumárum čerpadlo 1.990 + hydrokontrola 1.590 = 3.580 Kč. Zatím, co od stejného výrobce malá vodárna stojí méně. Odkaz : mall.cz/... Ale asi nejlacinější řešení by bylo zabudovat ten blok hydrokontroly na stávající čerpadlo a bude to pouze za 1.590 Kč. A já bych to zřejmě vylepšil nějakým tlakovým spínačem přidělaným na nějakém T kusu a vloženém do potrubí. Ale to je otázka možností, znalostí a schopností. S pozdravem Laďa
doplněno 22.04.11 13:45:Odkaz : zbozi.cz/...
Tento problém jsem řešil před několika lety. Pořídil jsem si samonasávací čerpadlo od Grundfosu JT-5 a k němu zařízení "Prescontrol", které se našroubuje na výtlačnou stranu a zajišťuje zapínání/vypínání čerpadla v závislosti na tlaku vodu ve výtlačné hadici (na zahradě). Stručně řečeno: jakmile stisknu např. tlačítko postřikovací pistole tak voda teče, jakmile jej pustím, voda (čerpadlo) se zastaví. Na zimu odmontuji a schovám do sklepa.
Zdraví Jirka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.