Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení stropu

Od: luque* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, potřeboval bych menší radu ohledně zateplení stropu.

Nad místnostma mám nepřístupný prostor mezi střechou ( vlnitý eternit) a stropem (škvárobeton). Chtěl bych tam dát izolaci, nejspíše asi nějakou cca 14cm skelnou vatu, způsobem že bych to položil na ten škvárobeton.

Otázka zní: je nutné dát pak na tu vatu nějakou horní vrstvu něčeho (např. přikrýt deskama)? Připomínám, že do prostoru už se opět nikdo zase nikdy nedostane.

Druhá otázka: bylo by dobré tam dát parofólii? popř. v jakém pořadí - škvárobeton-folie-skelná vata nebo škvárobeton-vata-folie?

Díky za reakce

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na stropě mám rovnou vatu a na ní volně rozprostřený igelit čistě jen pro jistotu, kdyby někde střecha začala náhodou zatékat, tak aby to zachytil a nešlo to na strop.

hodnocení

0x

luque, zakrýt vatu můžete jedině DIFUZNÍ kontaktní membránou. parotěsku asi ne, páč byse musel spočítat rosný bod. 14cm izolace je jako když si vezmete slabý svetr v zimě na na hory. bude vám tepleji jak v tričku, ale stále chladno!

Dejte zimní bundu!

doplněno 27.11.12 09:42:

Áha, co tam tedy dát? Já přemýšlel tak, že když se dřív zateplovávalo 5cm polišem, tak to všem stačilo, teď se dává 10cm poliš, a vata má údajně stejný, neli lepší izolační vlastnosti, tak jsem bral 14cm vatu jako dobrý řešení...

Zde je vidět úpná neznalost problému. když se dávalo 5cm izolace, tak to se psal rok 1960-70, a to stála energie několik haléřů..

ICQ 55180641, skype: milancukrar

tam můžeme vést podrobnou a rychlou debatu o rozměrech a druzích izolací.

fotky prostoru můžete zaslat na email.

luque*

Áha, co tam tedy dát? Já přemýšlel tak, že když se dřív zateplovávalo 5cm polišem, tak to všem stačilo, teď se dává 10cm poliš, a vata má údajně stejný, neli lepší izolační vlastnosti, tak jsem bral 14cm vatu jako dobrý řešení... No budu rád za každou radu...

A tu difuzní membránu jsem měl asi na mysli, jen jsem nevěděl, co to vlastně je...měl jsem prostě na mysli, to co se teď standardně dává na krovy pod krytinu - takže difuzní kontaktní membrána ;)

luque*
hodnocení

Vážený pane Milane,

kdybych byl odborník v oboru, určitě bych se neobracel sem a nežádal o radu, tudíž vaše s prominutím arogance, že neznám problém a že se izolace 5 cm dávala před 40 lety docela vytáčí. Ikdyž teda upřímně řečeno, kamarádi zedníci úplně normálně před 10 lety používali na zateplení baráků standardně poliš 5 cm, nevím teda, v kterém to geniální krajině žijete, že už teda teď asi používáte poliš silný 50 cm podle vaší řeči.

Všeci mi teď říkají, že 10cm zateplení stačí, já sem zase zastánce, když už, tak už, proto jsem psal že tam dám 14cm vatu...to se zase nezdá vám...

Na icq jste offline, asi to tam neprobereme. Jestli máte zájem mi poradit, tak napište co tam mám dát, a je.

Díky.

luque*
hodnocení

A nechci být šťoura, ale velmi, opravdu velmi pochybuji, že v letech 1960-70 se na nějaký barák dával poliš, to mě zase tady netahejte za nos... Tenkrát se ještě dělávaly podstivý 60 cm tlustý zdi a nevědělo se, co to poliš je...to bych fakt chtěl vidět fotku z toho roku, který panelák má na sobě poliš...ha ha

Vážený pane, vůbec jsem se nechtěl nijak dotknout Vaše vědomí. jen jsem sdělil svůj názor, že o tomto problému nic nevíte. Sám to potvrzujete. Pokud se můj názor na Vaše znalosti nějak dotklo, omlouvám, se.

Na ICQ jsem od 16 hodiny.

Překakujte ze zateplení stropu a stěny. Na stěnu se dávalo určitě již v 60-70 letech polyš. Po rozmachu zateplení se opravdu často používala 5cm silná izolace ale brzy se přišlo na to, že je to nevhodné řešení.

I z tohoto příspěvku je vidno, že se moc neorientujete.

60cm se dělalo před válkou, v uvedených letech se používala 45cm silná zeď a panelák se opravdu nezateploval.

Pokud se stále domníváte, že Vás chci tahat za nos, necháme diskuze. Pokud chcete opravdu poradit se zateplením stropu, klidně se ptejte dále. Bez podrobných znalostí Vašeho obydlí se těžko navrhuje správé řešení. Proto jsem nabízel debatu on line.

Chcete zateplit strop nebo stěny?

přeji klidek a rozvahu.

myslím že srovnávat materialy pro zateplení stěn a stropu je jako míchat hrušky s jabkama...

doplněno 27.11.12 18:00:

stavbaonline.cz/...

máme na stropech tuto 160mm mezi samozřejmě folie a myslím že je to dostačující..

Honzo, tato vata je v letošním roce nejvíce prodávanou sklenou vatou u nás. Dávno předčila výrobky Isoveru hlavně cenou.

To zdali je pro Vás 16 cm dostačující je jen na Vašem hodnocení, ale pokud si najdete odborné servry uvidíte, že to máte málo.

zkuste isover.cz/...

no myslím si že neni ten unik tepla tak dramatický.. přes zimu se topí cca do 9 -10 a do rána poklesne teplota o 2-3 stupně..

luque*
hodnocení

No, a jsme u toho Milane...podle kalkulačky tam skutečně mám dát 14 cm vatu :D co mi na to teda řeknete?

...že děláte chybu.

páč to odpovídá minimálnímu požadavku...zadejte hodnoty ve třetím okénku, ...ale rozhodnutí je jen na Vás...

doplněno 28.11.12 15:24:

Ještě se koukněte, co se stane, když se udělá mizerné, ale podle internetu výborné zateplení podkroví...

cukrar.rajce.idnes.cz/...

luque*
hodnocení

No, tak teď to je už někde jinde...první vrstva 10cm druhá vrstva 20cm... to je i hodně cenově jinde, než jsem předpokládal. To budu muset zvážit tedy důsledněji takovou investici.

Ale děkuji za rady, hlavně za ten link, ten je opravdu užitečný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]