Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz ohledně plynových trubek v panelovém domě. Ve stoupačkách neustále kape voda, nikdo neví odkud se bere, a ta stéká po plynové trubce (šedá železná bez nátěru) a všiml jsem si, že jsou na ní rezavá místa. Především na koleni trubky vedoucí k plynoměru. Má rez takto šanci způsobit nějaký větší problém s únikem plynu? Děkuji
Rez samozrejme skodi, ale unik plynu by nastal az tak za 25 let, kdyz uz by trubka byla uplne rzi prozrana.
no jsem v tom bytě jen v podnájmu, ale klid nemám, předtýdnem o půlnoci praskla jedna přívodní hadice teplé vody a to byla půl roku stará, to co stéká po té trubce od plynu nakapalo i na tu hadici, taková bílá voda, která vytvoří usazeninu..nevěřim tady už ničemu
25 let je hodně podhodnocená doba. Než prorezaví ocelová trubka od kapající vody, uteče mnoho a mnoho času (teda pokud na ní kape opravdu jen voda). Toho bych se nebál. Nicméně by bylo dobré závadu odstranit.
Nemeli by v panelakach nahodou probihat pravidelne prohlidky rozvodu elektro a plynu ve stoupackach? Zjistete si, kdy byla posledni a jak casto by mely probihat a pak si to ohlidejte a toho plynare pri te prohlidce na to upozornete. Mam takovy dojem, ze by ty prohlidky mely probihat jednou za rok.
Podle vaseho popisu to vypada na to, ze nekde nad vami prosakuje odpad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.