Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakým linem nahradit krásu plovoučky?

Od: davemax* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, momentálně předělávám panelákový byt (2kk) včetně jádra apod. a pomalu se začínám dostávat k volbě podlahy. Původně jsem chtěl do chodby a obýváku plovoucí podlahu (nejspíš Meister tichepodlahy.cz/... a do kuchyně dlažbu. Tuto variantu mi ale snad každý vymlouvá z důvodu hluku a údržby a doporučují mi kvalitní lino po celém bytě (kromě ložnice = koberec).

Vzhledem k tomu, že u plovoučky jsem počítal i s nivelací podlahy (20-25 tisíc), tak bych byl ochoten dát do lina (u kterého prý není nivelace potřeba, jen stěrka) cca 700-800 Kč/m2. Otázkou tedy je, jaké lino zvolit.

Chtěl bych, aby to lino bylo k nerozeznání od plovoucí podlahy tzn. krásně rovné a s nějakým dřevěným dekorem. Bylo mi doporučeno PVC Gerflor ( gerflor-pvc.cz/... ), co si tom myslíte? A jestli to je dobrá volba, tak jakou variantu zvolit?

Díky David

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Když použijete kvalitní holandská lina NOVILON, tak na kráse plovoucí podlahy a i dlažby nic nestratíte a je to praktičtější. Já už bych příště do plovoučky nešel a dal bych raději toto lino. V kuchyni je to jasná volba.

novilon.cz/...

salen*
hodnocení

2x

Mám lino Novilon v celém bytě (kromě koupelny), dekor prken, lepené k podlaze, pod ním vyrovnáno stěrkou, kolem lišty jako u plovoučky, místo prahů přechodky. Opticky i užitkově super podlaha. Od plovoucí k nerozeznání. Mám ho už pět let, čas od času přejedu přípravkem na lesk. Jediná nevýhoda - dlouhodobá bodová zátěž vytlačí důlek (např. nohy postele).

jabraka*
hodnocení

0x

Když bys viděl Vinylové lamely i metráž na stavebním veletrhu v Brně,tak bys věděl kam pro ně.Novinkou jsou semišové desky s nylonovým vláknem.

JABRAKA

Jakým linem nahradit krásu plovoučky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]