Nejste přihlášen/a.
V poslední době při větším větru nebo dešti nacházím kolem domu šupiny ze střešních tašek. I ze země je vidět, že některé se olupují. Vloni mi pokrývač měnil jeden spadlý hřebenáč a tvrdil, že střecha ještě vydrží. Střecha je z roku 1968, jednou byla překládaná. Je to olupování velkej průšvih?
Dobrý den. Nerad jsem posel špatných zpráv. Ale to loupání perníčku je známka smrtelné agonie té pálené krytiny. Tak bych na Vašem místě zjistil, jaká je to přesně krytina a pořídil si nějakou zásobičku taštiček na eventualní výměnu. Ona ta agonie bude trvat celkem dost dlouhou dobu. A já pochybuji, že by se to jednoho krásného ( nebo vlastně škaredého ) dne naráz rozpadlo na prach. Jinak taková Brněnka, která v té době byla celkem rozšířená se snad vyrábí pořád a zřejmě ještě dlouho vyrábět bude.Ale zpět k té střeše. Připravil bych se na budoucí výměnu a už bych tam vrazil pojistnou difuzní hydroizolační fólii, ať mají potomci klid na věky. Amen. S pozdravem Laďa
No ono se to nerozpadne najednou. Počítejte ale s tím, že to půjde čím dál, tím rychlejc. V 60. letech se snad dělaly nejhorší tašky v historii. Vždycky na jaře jsem jich pár musel měnit. Postupem času už to bylo pár desítek. Loňská zima jim dala poslední ránu a musely dolu všechny. Naproti tomu, tašky z let 30. držely do poslední chvíle bez větších problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.