Nejste přihlášen/a.
Můžu na myčku nádobí zapojit na teplou vodu? děkuji.
Pokud bydlíš v paneláku a dodává ti centrální kotelna teplou vodu za 160 Kč /m3,nemůže se to vyplatit.Ohřev na 60 stC vlastním topením myčky z 20 stC vyjde podstatně méně.
JABRAKA
Určitě ano,ale musíte si uvědomit,že teplá voda je pro vás podstatně dražší.Lepší je v myčce vodu ohřát na provozní teplotu.
JABRAKA
mám opačný názor a to takový, že myčka naopak má dosti velkou spotřebu právě na ohřev vody, takže tvrzení výše nemohu podpořit. Avšak máte li delší potrubí k myčce, voda v nem vychládá a nemůžete uvažovat, že do myčky půjde stejně horká voda jako je v bojleru nebo ve svislém potrubí v domě, takže to také nevidím 2x výhodně. Postupujte v zapojení dle návodu.
lado 267,
ano klidně můžete, páč osobně to mám takto u obou myček. Vodu ořívá boiler na noční prou, nevím proč by měla myčka ohřívat vodu za drahou energii. U druhé mám podobně.
Provozně tomu nic nevadí, a jak píše kolega Láďa, je to jen o výpočtu nákladů na ohřev vody.
doplněno 18.04.11 22:08:Pokud bydlíš v paneláku, tak tam asi nebude v řádu studená voda, teplá 20°C.
souhlasím s MilanemC, avšak vždy je tu ten jev vychládání vody v potrubí k myčce to znamaená, že byť je napojená na teplou vodu tak v době provozu na počátku cyklu do ní jde stejně jen voda o teplotě odpovídající jen teplotě v místnosti (20StC) tj. nějakých (do) 3L odpovídající odhadem objemu vody v přívodním potrubí. Chápete
Dobrý den. Sohlasím s názorem, že možné to je. A jestli se budeme dále bavit o ceně za ohřev vody, proti dodání již teplé vody, tak to nelze zevšeobecnit. Například budete mít cykulaci teplé vody, bude to výhodné, teplá voda tam nateče ihned. Nebudete mít cyrkulaci teplé vody, teplá vody naplní akorát přívodní portubí a do myčky napustíte stejně vodu studenou. Budete mít nízký tarif na topení 20 hod. a budete v boileru ohřívat vodu. Za stejné prachy je ohřejete i v myčce. Atd... Takže obecně to nelze říci. Někdy ano, někdy ne. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.