Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chceme zateplit obvodové zdi bytového domu. Budeme to provádět postupně, jak budeme mít peníze. Chtěl bych znát názor na to, že začneme s jižní stranou domu a zřejmě až za rok se severní. Boky domu už máme zatepleny. Nebylo by v tomto případě lepší začít zateplovat severní stranu a pak jižní, nebo je to jedno? Díky za odpověď a váš názor.
Dobeý den. Je to zvláštní, jak ty etapy provádíte. Asi ta jižní a severní stěna je s okny a ta východní a západní bez oken? No to je celkem jedno. Asi bych doporučil do toho jít po hlavě a vzít si půjčku a udělat to jedním vrzem. Řekl bych, že kolega má pravdu v nákladech na lešení a já zase tvrdím, že když počkáte rok, spadnete do sazby DPH 20 %. Takže i když se to prodraží o úroky, tak se to zlevní o náklady na dovoz lešení, čili celkově by to mohlo být lacinější a jedním vrzem.Mimochodem, já teď zrovna zatepluji rodiný barák a už toho mám plné zuby a to jsme v půlce. Když si představím, že bych pokračoval za rok.. tak potěš koště a naschle v Kroměříži ( psych.léčebna ). Jinak ,jestli u Vás neprobíhá válka Sever proti Jihu, tak je to putna i když severní vítr je krutý a tím pádem jsou tam větší tepelné ztráty , takže asi zvítězí severní polovina, ale musí se to stihnout do zimy. S pozdravem Laďa
Protože je to bytový dům,máte možnost si vzít na revitalizaci úvěr a dokonce i "zelenou " Když si uvědomíte,že na jeden den půjčení lešení se platí asi 4 000.- ,tak se vyplatí to udělat naráz.Kromě toho se čeká na to DPH a čas to pak silně zdraží.
Přeji mnoho zdaru a levnějšího tepla.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.