Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji na zeď natáhnout perlinku a narazil jsem na problém. Lepidlo, které mi zbylo z minulých úprav má datum spotřeby do konce ledna tohoto roku. Lepidlo bylo přes zimu ve venkovní garáži - sucho, ale venkovní teploty, takže i v silném mrazu. Mohu toto lepidlo ještě na perlinku v ložnici použít nebo mám raději koupit nové?
Dobrý den. Jestli se jedná o jeden pytel, tak ho vyhoďte, protože následné možné eventuelní problémy nestojí za to. Jestli toho máte více, udělejte si zkoušku. Jednak namátkově vyberte pytel, ktarý se Vám bude jevit jako tvrdý a celý ho vysyspte. Zjistěte , jestli tam nejsou hrudky. Pokud tam budou, tak ty hrudky musí pryč. To je už po smrti. Takže přez jemné stavařské síto. Potom si namícejte cca žufan ( fanku ) a zkuste nalepit kus EPS na stěnu. Do 24 hod. by tomělo držet, jak Helvitská víra. Pokud ne, tak to všechno použijte na vyrovnání terénu pod venkovní dlažbu. S pozdravem Laďa
doplněno 16.04.11 13:21:Ještě jsem zapoměl na perlinku. Pokud byla ve stínu, neměla by být nijak znehodnocena. Nízká tepolota ji nemůže uškodit. To spíše UV záření. To by potom zřejmě ztrvdla a lámala by se jako " Lomnické oplatky ". S pozdravem Laďa
Lepidlo je cementové,pokud by bylo znehodnocené,je zatvrdlé.Je samozřejmé,že by delší doba prošlosti měla na svědomí určité změny vlastností,ale pokud se přidá do čerstvého lepidla,určitě se nezhorší lepivost k polystyrenu,do ¨vnitřního použití to vadit nebude vůbec.Perlinka je skleněné vlákno,tužené plastem,tam je doba uložení vcelku nedůležitá.Na slunci to určitě uložené nemíváme.
JABRAKA
Jak bylo napsano pokud se jedna o jeden ci dva kusy, kup nove
Pokud se presto rozhodnes lepidlo pouzit a bude mit hrudky nebo celystve kusy nesnaz se je rozmychat, nepovedese
Zde jedine syto a pocitej, ze s timto materialem se bude hure pracovat nez s novym a i vlastnost se muze zmenit
Ale pokud se nepletu i pri rozumne vlhkosti muze lepidlo apod. porojit mrazem jen 10x
Takze pokud nema hrudky(vetsinou budou po okraji lepidla) ty tri mesice navic by nemely vadit
jinak kup novy
Lepidlo jsem měl zatvrdlé už loni, ještě dost dlouho před datem spotřeby. Tenkrát jsem ho rozdrolil a prosel, poté bylo v pohodě. Takže teď je také zatvrdlé. Jedná se cca o 6m2 v ložnici. Co se může stát, pokud ho použiji a bude špatné?
Dobrý den. Co se může stát? Jsou dvě možnosti : nestane se nic, lepidlo bude fungovat, sice to nebude to pravé ořechové, ale nepoznáte to. Nestane se zase nic a za nějakou dobu se to začne rozpadat, na prach a bude po ftákách. Pravděpodobnost je tak zhruba 50 : 50. Já bych si koupil nové, to nejlacinější, protože i ten nejhorší , ale nový šmejd, bude lepší jak ten mrtvý pozůstatek. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.