Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přez betonové základy domu jsem musel dovést do domu přívod pitné vody hadicí PVC v hloubce cca 80 cm pod povrchem. Od té doby stále počas dešte přesakuje okolo hadice voda. Poraďte mi prosím jak tomu zabránit. Děkuji
nejsem odborník, je to černá hadice asi PE, od sklepa je hadice vidět, z venku bych to musel odkopat
Je to velice podivné,proč by tekla voda do kopce.Nejde jen o kondenzaci vody na studené trubce?když prší,je větší vlhkost vzduchu.A základní deska je zaizolovaná a také okolo vstupů se dá zalít asfaltovou izolací.Musely by to dělat i kabely a trubka s plynem.
JABRAKA
Dobrý den. Podle Vašeho sdělení se může vyloučit kondenzace vzdušné vlhkosti na studené trubce, když tovzniká pouze pří dešti. Je to prostě povrchová voda. Zde máte pouze jednu možnost a tou je vodotěsné provedení prostupu. Jelikož se jedná o stěnu sklepa, tak to bude možné provést z vnitřní strany, ale bude to celkem náročné, neboť se musíte dostat skrz stěnu až ke svislé izolaci , kterou máte z venkovní strany mezi stěnou sklepu a přizdívkou. A pokud byte měl ve stěně betonové jádro ( což se běžně dělalo ) , tak to budete muset odhalit z venkovní strany. A na utěsnění použijete : prolep.cz/... S pozdravem Laďa
Dobrý den, dekuji za radu, jestli jsem to dobre pochopil, tak obnažit hadici až na venkovní stranu a potom tam natlacit tu studnaťskou penu. Základ je pouze betonový a z venkovní strany je jenom lepenková izolace. Dúm je na mírnem svahu, a jedná se jen o povrchovou vodu, né kondenzace. s pozdravem Zd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.