Nejste přihlášen/a.
Pustil jsem se do recyklace jakéhokoli druhu polystyrénu. Z pevné hmoty dělám sypký. Jen Vás žádám o Váš názor, jak bych měl dále postupovat, jak co nejlaciněji provádět reklamu, Jestli mé stránky polystyrensypany.cz/... jsou dobré. Na co nebo koho bych se měl obátit, aby měl o polystyren sypaný zájem. Jak účině a hlavně zadarmo dát na vědoní všem lidičkám v ČR co dělám a vysvětlit jim, jaké široké využití má sypaný polystyrén. Děkuji za Vaše odpovědi. S pozdravem Humeš Richard.
Dobrý den. Já jsem se narodil jako optimista. Všechno beru s úsměvem. Obdivuji každého, kdo se pustí do nějaké výroby. Uznávám každého kdo najde odvahu jít se svou kůží na trh a začne podnikat a zaměstnávat lidi. Ale vadí mě, že hodně lidí to dělá jaksi naopak. Nejdříve něco vymyslí, začnou to vyrábět a potom shánějí zákazníky. A obávám se , že přesně toto je Váš případ. Navíc na našem trhu je velmi těsno a dlouhodobě se uchytit, je velmi těžké. A takový nápad jako jste dostal Vy už dostalo spousta lidí před Vámi a to dokonce výrobci EPS, kdy drcený EPS přidávají do nových výrobků. Je firma, která drcený EPS obaluje a prodává jako plnivo do lehčených betonu ( Ekostyrenbeton ) a mohli by určitě vyrábět více, ale narazili na strop poptávky, čili více asi neprodají. Sypaný EPS zase není takový kouzelný artikl, aby se prodával sám a celkový prodej by měl vzestupnou tendenci. Proto si já osobně myslím, že to pro Vás nebude dlouhodobý zdroj slušné obživy. Jen tak pro informaci, abych si žil tak jak žiji, čili jako středně dobře placený manažer, tak jsem za 19 roků podnikání musel obětovat ( a rád jsem to uděklal ) veškerý volný čas a vybudovat firmu , která má hodnotu více než 10 mil. A dravci konkurenti nespí, neumírají, množí se a číhají. Takže nikdo to nemá lehké a kdo začíná dnes, tak to má podstatně složitější. Podle mě nastupuje do přeplněného rychle ujíždějícího vlaku a aby se svezl, musí někoho vytlačit. Jinak přeji hodně zdaru. S pozdravem Laďa
Humeši, Humeši Pustil jsem se... Dříve, než se do něčeho pustím, tak si musím udělat průzkum trhu. Není umění COSI vyrobit. Umění je toto prodat.
Jak účinně a hlavně zadarmo dát na vědomí VŠEM lidičkám... Tak tady máte hlavu hodně v oblacích. Zadarmo - asi těžko. A VŠEM
- to už vůbec nezvládnete.
I tak Vám držím palce, ať se Vám daří...
A co činnost rozšířit i o provádění izolací?
Stránky funkčně OK, ale na dnešní dobu je to příliš strohý design. Minimálně bych se pokusi vyměnit ten obrázek navrchu. Dále bych zkusil přidat pár obrázků s realizací izolace pomocí drceného polystyrenu. Přiznávám, největší využití vidím v té izolaci...
Vyměnit obrázek navrchu? Tu fotku polystyrenu? To tedy v žádném případě! Ten mi připadá úžasný, je v podstatě jak logo. Naopak bych se ho držel a používal ho (tedy asi jen výřez) i v reklamách apod., skutečně jako logo. Ovšem je to jen můj názor.
K těm vašim webovým stránkám - nejsou špatné, ale moc jsem se o vás nedozvěděla, jen o výrobku. To je chyba. Spousta lidí potřebuje vědět, s kým má tu čest. Takže nebát se představit svoji firmu, jak dlouho jste na trhu, zkušenosti, nejen tedy vaše iniciály. A co se té nejlevnější reklamy týká, mám obavy, že reklama stojí peníze. Můžete sice oslovovat potenciální zákazníky emailem, ale je předpoklad, že skončí v koši jako spam. Viděla bych to spíš na účast na nějakých stavebních veletrzích (jsou pořádány dosti pravidelně), inzerát v místním tisku, leták do schránky, nebo přímý kontakt skrz telefon. Čím více lidí oslovíte, tím více máte šanci, že uspějete. Nebála bych se zaměřit i mimo ČR - co třebas Slovensko? Je třeba si zjistit, jestli máte konkurenci, jak ta je drahá. A je pravda, že vás to bude něco stát, marketing prostě není zadarmo. Je lehké něco vyrobit, horší je pak výrobek prodat, zvláště pak, když podobných výrobků je na trhu habaděj.
jestli te to uzivi tezko rict, to ukaze cas
stranky urcite vylepsi, pokud ja narazim na podobny web dlouho se nezdrzim a jdu jinam
mozna bude vhodnejsi misto novych web stranek nasadit eshop stranky, ktere jsou za maly poplatek a maji pekny design a hlavne vse potrebne pro fakturaci atd.
napr. www.pagio.cz/file/...
s reklamou zacni na netu napr. sbazar, bazos, hyperinzerce, aukro atd. zde se ti na produkt tydne mrkne i tisice lidi
a tuto inzerci casto aktualizovat, navic se dostanes do seznamu ci googlu
dle me dnes nema vyznam davat reklamu do novin apod.
az vydelas miliony udelej reklamu na TV a mas dalsi miliony
napadlo mě,že se v zásadě jedná o poměrně ekologicky nebezpečný materiál, nerozložitelný.Vy v zásadě pomáháte životnímu prostředí a recyklujete třeba již použitý, možná na to bude někde nějaká dotace. Polyš vybírají ve sběrných dvorech, ale tam Vám jej asi nemohou vydat k "recyklaci". Určitě je dobrý umět zpracovat takovýhle svinstva. Lepenka je něco podobnýho. I pneumatiky ve formě drti se snaží dnes přidávat do asfalt.směsí = gumoasfalt. chtělo by to větší vládní podporu recyklace materiálů, ale když jsou prachy v p...i tak je to těžký.
Dobrý den. Tak zde mám vážné pochybnosti o Vaši informaci. Není to sice dřevo, ale nějakou zvláštní zátěž pro přírodu, či lidstvo EPS nepředstavuje. Podle výrobceů je ekologicky nezávadný a podle rozšíření po celém světě, to nebude daleko od pravdy. I když asi není stravitelný a to zejména pro některé ekology.
Kopie ze stránek Styrotrade :
Ekologická nezávadnost
Styren i pentan jsou látky, která se běžně vyskytují v přírodě - styren lze nalézt i v mnoha potravinách a pentan se v přírodě vytváří ve značném množství na příklad v zažívacích systémech zvířat nebo při rozkladu rostlinného materiálu působením mikroorganismů. Obě tyto látky se pro průmyslové využití vyrábějí z ropy. Pěnový polystyren neobsahuje a nikdy neobsahoval látky poškozující ozónovou vrstvu Země, známé jako freony.
S pozdravem Laďa
souhlasím, ale dost se obávám, byť nepodloženěže, ze sběrných dvorů to může jít jedině na skládky nebo spalovny...ted se ptám je to přínos ŽP, asi ne. Samořejmě ŽP přímo nezatěžuje, ale přece jen je doba rozkladu oproti např. dřevu podstatně delší, že. Na to ale nikdo dnes moc nehledí, což ne vnímám jako pozitivum. Muj problem.
chlapci, při výrobě nového polystyrenu se MUSÍ používat určitá část recyklátu (starý polyš). Nejvíce recyklátu se používá na obalový materiál.
doplněno 15.04.11 09:17:recyklát se používá i více procent,
viz dcd-ideal.cz/... a dotaz na dcd-ideal.cz/...
K Milanově příspěvku.Informaci mám od výrobce.Do nových výrobků se přidává asi 10 % recyklátu,ale jen nového.Nikde není psáno,že by museli.Mají dost svých zmetkových výrobků,které vrací do výroby.Že by používali sběrové materiály je vyloučeno.Pro výrobu recyklovaných plastových výrobků,zatravňovacích desek nebo určité části výlisků nenáročných vzhledově by se dalo použít vše.Folie,drť z PET lahví a další plasty,kromě PVC a laminátů.
JABRAKA
Na rozdíl od některých přede mnou, mně se Vaše stránka docela líbí. Jednoduchá, přehledná, bez kravin. Jen bych přidal konkrétní ukázky a příklady použití, případně vyčíslil úsporu při použití toho polystyrenu.
Jak už tu psali, zkuste inzeráty a možná bych zkusil i nějakou výměnnou formu internetové reklamy. A zeptejte se majitelů stránek s potenciálně vhodným zaměřením, zda (a za jakých podmínek) by k sobě neumístili odkaz na Vás. Nejlepší by ale bylo se dohodnout s nějakým "velkým" a trvalým spotřebitelem: výrobcem něčeho nebo nějakou stavební firmou apod.
A teď trošku mimo: Jak zajišťujete nehořlavost? To nějak třídíte před zpracováním? Zrovna třeba pro izolace je hořlavost dost důležitá. A na zahrádku bych si polystyren nedal určitě, ale někdo možná ano.
Obyčejně se začíná průzkumem trhu, u nás je malý.
search.seznam.cz/...=
Co se tak poohlédnout, zapřemýšlet a ještě z toho i něco vyrábět?
Co takhle se poptat po lisu vyrábět z něj nějaké desky v Praze v Holešovicích byla firma kam vozili v cisternách volné kuličky a lisovali tam z něj desky. Mašiny jsem sice neviděl, nemnělo by to být nic složitého forma kde se kuličky stlačí a ohřejí.Vyroba plastikářských stroju někde bude jistě by se dalo něco sehnat. Jako výplň se dá zafoukávat do trámových podlah.Jako izolace by se to dalo prodávat v plastových pytlích a celé je ukladat mezi trámy. Pokud se vám to povede i z těch zběrných dvorů by to jistě šlo odebírat.Budou rádi že se toho zbaví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.