Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlahový radiátor vytopí částečně místost?

Od: vodry* odpovědí: 11 změna:

A to jsem zase já :o)

Zvažujeme v kuchyni o objemu 47m3 jeden radiátor VK22/600/1200 (výkon 2kW)a pak podlahový konvektor Licon o šíři 800/20 před francouzské dveře. Dostalo se mi ale varování, zda ten podlahový konvektor dokáže nahradit klasický radiátor a místnost vytopit, nebo jen snižuje tepelnou ztrátu u dveří. Aby nakonec tam nebyla zima a my toho nelitovali. Díky za postřehy a názory.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

ten radiátor u francouzského okna máme a na kuchyň stačí.Samozřejmě to předpokládá také dobrou funkci okna.

JABRAKA

ann*
hodnocení

0x

Tak podlahový konvektor nic vytápět nebude, měl by jen zamezit mlžení fr. okna a z části tlumit chlad od okna (vytvoří tak trochu tepelnou "clonu") Také pak trochu záleží na tom, na kterou světovou stranu fr.okno je (asi nebude na sever *smich*) je-li to trojsklo, a jak je k němu dotažená fasádní izolace ...

doplněno 13.04.11 20:49:

je ale možné, dle třeba zkušenosti Jakraky, že Vám to bude společně s vyprodukovaným teplem z vyření "stačit" já osobně bych tam dala i klasický radiátor ;)

vodry*
hodnocení

Fr.okno je na jihozápad, takže správná dedukce :) a dveře jsou nová plastová z dvojskla a zateplená fasáda je i do ostění.

standam*

mas nova okna, zateplenou fasadu a 42W na m3 to pocitam jen to korado 2kW tj. az moc

co se tyce fr. okna zde radiator bude nejen ofukovat ale i pridavat dalsi teplo do mistnosti

nenapsal jak je siroke fr. okno, pokud sire okna bude stejna jak radiatoru nemel by byt problem

vodry*
hodnocení

Psal jsem, že šíře Liconu je 800, ale nedodal jsem, že dveře jsou 1100 :D

standam*

tepelny vykon na m3 mas jak jsem psal az dost, no 15cm na kazde strane neni zas tak moc ofukovat okno to bude, ale pro hlavni vytapeni ti bude slouzit VKcko, ktere ma dostatecny vykon

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Já teda nevím, podle čeho kdo stanoví jestli to vytopí, nebo ne. Já vycházím z teplených ztrát místnosti, či vytápěného prostoru a na ty tepelné ztráty se musí nadimenzovat nějaké topidlo ( radiátor, konvektor, podlahovka, rozvod teplé vzduchu a jiné zářiče ). Ale vždy to musí být v souladu. Takže někomu něco někdy vytopí a někomu něco nikdy nevytopí? Jednoduše se podívejte do projektu na topení a porovnejte výkon toho konvektoru a hned vidíte jestli vytopí, nebo nevytopí. A protože těch konvektorů je více druhů s různými výkony, tak není nic snadnějšího, jak dát pouze konvektor s dostatečným výkonem. Odkaz : licon.cz/... S pozdravem Laďa

pecenkav*
hodnocení

0x

Asi se zase budete snazit me tady roznest na kopytech, ale me tam chybi jeste tak 200W, aby byla jistota a za predpokladu, ze bude topit obojim

Vzhledem k tomu, že vůbec nevíme jaké jsou vypočítané tepelné ztráty místnosti o které se bavíme...Tak také vůbec nevíme jestli výkon chybí, nebo přebývá...

Pokud se jedná o dobře zateplenou místnost, pak již ty 2kW v deskovém tělese jsou cca 2x víc než je pro místnost potřeba.

standam*

chybi/nechybi zalezi na teplotach

www.korado.cz/cgi/...

ja mam pod oknem VK22 600x1800 na stejnou mistnost a pouze nova okna jinak stara dobra plna cihla 45cm

topim na 22°C a mam velkou rezervu

pokud jsou steny zateplene jak pise tazatel bude mit take rezervu, samozrejme pokud vstup do radiatoru bude 40°C :) bude to zase jinde

doplněno 14.04.11 13:20:

abych nezapomel na strope mam 30cm izolace

hodnocení

0x

stačí tam to těleso co chcete dát ty lincolny-a faikoly za ty prachy bychto tam nedával

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]