Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy připevnit plotové stříšky...?

Od: parazon* odpovědí: 3 změna:

Stavim plot ze straceného bednění, který budu následně omítat. Nevím, kdy dát plotové stříšky, jestli před omítkou nebo po... (jde mi zejména o ty, které jsou pod plotovým polem, na sloupky to je jednou, simyslím)

Děkuji za odpovědi...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

2x

Dobrý den. Díval jsem se na několik, možná i více staveb, kde to omítali. Asi není stanovený závazný postup a asi není výhoda stříška před, nebo stříška po. Schválně nepíši po omítce, před omítkou. Asi tak 10 x jsem viděl nathovat lepidlo s perlinkou. A finální úprava byla adekvátní velikosti kešeně na peníze. Někdo tam dal stejnou fasádu jako má na domě a barevěně odlišil pilíře, někdo to pouze napenetroval a natřel fasádní barvou a někdo to pouze napenetroval. Já bych asi najdříve nalepil všechny stříšky a místo klasické omítky použil to lepidlo s perlinkou a finální úprava normální fasáda. A zde upozorňuji, že ty stíšky musí být zaspárovány, jinak první déť, který se zákonitě spustí minutu po natažení lepidla na ploše udělá pěkné chodbičky. A protože velikost kešeně v mém případě nehraje roli, tak bych pokračoval stejně, jako na baráku. Ale musím uvést, že celkem hezké,laciné a jednoduché zdi jsou z BST a tam to stačí opravdu natřít fasádní barvou a výsledek je OK. Má to synovec, takže jsem to viděl na vlastní bulvy a tudíž vím vo co gou. S pozdravem Laďa

ladislavtikal*
hodnocení

0x

kdyz delam plot tak strisky jeste pred dokoncenim finalove vrstvy ale ja je natahuji a kdyz omitat maltou tak muzete klidne taky pred omitanim aby jste to mohl pekne dohladit ke striskam

hodnocení

0x

Plotovým plotem? Naomítat osadit stříšky a natáhnout plotové pletivo nebo dřevěné oplocení toť vše*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]