Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umyti eternitové střechy(tašky)

Od: panenka* odpovědí: 7 změna:

Střechu na chatě máme eternitovou a je na ni mech.střecha je 20let,čím mech odstranit?(ostříkat)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

magdon*
hodnocení

0x

Nejdřív mechanicky (rukama, škrabkou, pak drátěným kartáčem) odrbat, pak nastříkat zelenou skalicí a nějakým nátěrem na eternit. Mechu se ale stejně asi úplně nezbavíte.

ar*
hodnocení

0x

Na eternit jde použít roztok modré skalice a postříkat s tím střechu. Já osobně jsem před pár lety na eternitovou střechu použil vapku a šlo to dolu jedna báseň.

doplněno 13.04.11 13:58:

To magdon, ano jsem si jist, že je učinější než zelená. Zelenou používám na mech v trávníku a když jsem ji použil na střechu tak mech zašel jen sem tam. Po použití modré to zašlo všechno a poměrně rychle. No ,ale ekologům to raději neříkat. :D

Blbé je že tam ten mech i když zašlý stejně zůstával, tak jsem to vzal pak ještě vapkou. Na střeše u otce jsem se na skalice vyprdnul a vopral to vakou rovnou.

magdon*

Jste si jistý s tou modrou skalicí? Podle mě by to měla být skalice zelená. Jinak ta wapka je samozřejmě dobrá (pokud máte na chatě tekoucí vodu*smich*).

magdon*

Ekologům bych radši neříkal ani to, že mám eternitovou střechu*smich* (já z toho mám celou chatu, takže jí v podstatě nesmím ani zbourat:().

ladajaskva*
hodnocení

0x

doplněno 13.04.11 15:29:

To jsou záhady. Kam se poděl můj příspěvek? Dávám si nula bodou. Obě skalice ( kromě té na Slovensku ) se s mechem nemilují. Ale je to pěkný sajrajt a je to jedovaté. Mechanicky očistit a pak ty zbytky výtrusů a spór zabít pomocí té skalice. A těm ekologům to raději neříkejte. Ale až ten eternit budete jenou likvidovat, tak to si opravdu užijete. Na to už stanovili postupy s odsáváním, ve skafadru a pod. Hodně zdaru. S pozdravem Laďa

jabraka*
hodnocení

0x

Laďo,asi jsi to neodeslal,mi se to stává často,.Na eternit pro odstranění mechu stačí i pálené vápno,vyhasit a natřít.Pak drátěným kartáčem omést a natřít eternalem.Pár let to vydrží.Ale nebývá na tom jen mech,ale horší je šedivý lišejník.

JABRAKA

ladislavtikal*
hodnocení

0x

osobne strikame strechy wapkou z plosiny a pak se strika barva od firmy sto ktera drzi dobre a pod to jeste impregnace

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]