Přeji všem dobrý den, prosím o radu co s poškrábaným nerezovým povrchem ledničky? Lednici mám 3 roky a dětem se ji podařilo poškrábat magnetkami .Prosím všechny,kdo mají nějakou zkušenost o pomoc. Děkuji
Kdyby lednice byla opravdu z nerezu, k poškrábání magnety by nedošlo, neb nerez není magnetický materiál. Takto došlo k poškození laku, což půjde opravdu těžko vrátit do původního stavu. Řešení by bylo v zakrytí plakátkem opět upevněným magnety, dá se také koupit tapeta kovového (nerezového) vzhledu, ale asi by byla klika sehnat právě takovou, jakou máte vy...
Poškrábat magnetem (jak psal tazatel!)... ale dobře, dobře . Napíši tedy ještě, že nerez je tvrdší než lak a k jeho poškrábání tedy dojde obtížněji. Spokojen? :P
Ano, to je sice pravda, ale můžete nám sdělit jediný důvod, proč by magnetická nerez byla používána na korpusy domácích spotřebičů? Jejich cenu by to jen zvýšilo...
none*
Já jsem pouze reagoval opravou vašeho tvrzení "neb nerez není magnetický materiál" a necítím se natolik fundovaný, abych rozebíral technologický postup výrobce. Přeji pěkný den.
Jelikož je nerez lednice poškrábaná od magnetů, je to samozřejmě magnetické antikoro. To však nemění nic na faktu, že především záleží na povrchové úpravě plechu. Pokud je povrch lednice lesklý a hladký, takřka zrcadlový, bude leštěný a tento by se dal rozleštit ručně nebo mechanicky filcovým kotoučem s jemnou brusnou pastou - v železářství jistě poradí. S matovým povrchem je to horší. Tam by mohl být povrch pískovaný a oprava by připadala v úvahu zase jen pískováním. Na to existují různé pískovačky, kdyby byl v okolí nějaký zušlechťovač skla - ti je používají k dekoracím. Já si osobně myslím, že je to obyčejný plech nastříkaný práškovou barvou imitující antikoro. Pak by bylo těžké se trefit opravným nástřikem do odstínu. Doporučuji nechat stříknout celé dveře anebo celou ledničku. Víc poradit nemůžu, když to nevidím a neosahám.
Takze k magentickym valstnostem "nerezi". dva rekneme yakladni typy nereyi je austeniticka a feriticka. Cena je yhruba stejna. Jenze problem techto sptorebicu je v tom, ze lesteny nerez je pouze na prednich dverich. boky jsou z obyc jen nalakovane. Skrabance by se daly na nerezi vylestit lapovaci pastou, jenze to stejne bude videt lokalne. Takye pokud je to na bocich, prelakovat opravnym lakem. jestli je to na dverich. tak pak jedine lapovat, a nebo se dotazat primo vyrobce co on an to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.