Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

0,5 promile, co dál?

Od: samsulka odpovědí: 60 změna:

Vážení přátelé,

potřebuji prosím nutně poradit... Před týdnem jsem nadýchala při silniční kontrole 0,47 promile, poté proběhly ještě 2 dechové zkoušky s výsledkem 0,43 a 0,37. Poté jsem byla převezena na odběr krve (těsne před odběrem jsem stihla vypít 0,5l slazené minerálky) a lékařskou kontrolu - výsledky zatím nejsou (zřejmě v krvi najdou víc?). Do protokolu uvedeny 2 deci vína před 12 hodinami, jídlo žádné, 2 kávy.

Poraďte prosím jak se zachovat, abych nepřišla o ŘP, pokutu i body oželím ale akceptuji (body nemám, TR čistý). Je vhodné s sebou vzít na jednání u přestupkové komise i právníka?

Předem díky

60 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

3x

toho pravnika si tam privedte alespon to na ne bude pusobit stejne jako by jste si tam vzala flasku a prisla pod parou*smich*

doplněno 29.04.12 20:26:

jinak muj osobni nazor je chlast za volantem - dozivotne autobusem a bez diskuzi

samsulka
hodnocení

Já jsem v životě na takové přestupkové komisi nebyla, takže mám asi pro ty zběhlé "přihloupé otázky", v každém případě děkuji za všechny odpovědi.

blackflamesiczi*

ja take ne jen jedne urednici servisuji auto takze jsem toho slysel hodne a nad komickejma vymluvama se zasmejeme

samsulka
hodnocení

Potom nechápu proc mi policisté vrátili ŘP... předpokládám že do usnesení komise jezdit můžu, to je hodně nelogické.

jarda3*

Hlavne bude myslim zalezet na tom vysledku z krve, to je smerodatne... Jinak se z toho nezblaznete, je to individualni ale hladina do pul promile nema u vetsiny lidi vliv na nic.

blackflamesiczi*

ja dam jednu 12" a motam se (take piju 2x rocne )

samsulka
hodnocení

No, já skoro nepiju...

jarda3*

Njn, zanedbany trening, ja dam litr vina a zadna zmena ;) (ale neridim po tom ... I kdyz rano bych si nekdy moc jisty nebyl)

samsulka
hodnocení

Vliv možná ne, ale flastr je za to u nás pěkně tučný :(

nu*
hodnocení

3x

pokaždé když Vás orgán předvolá, náhle onemocníte a pošete faxem kopii neschopenky...trpělivost přináší ovoce, když vytrváte vše se promlčí

ben*

Nu, Vaše rada je ta nejlepší!...í:D

škoda že je nejlepší, kdyby byla dobrá, měl by bod.

klukkk

Dobrý den,včera mě zastavila hlídka PČR a po dechove zkoužce mě bylo v 0:48 a 0:53 naměřeno 0,36 a 0,37 promile.

přiznalů jsem že jsem byl s kamaradem na rybach a dal jsem si jednu dvanactku.

Nikdy jsem jiny přestupek neměl,body mam všechny.Je nějaka šance abych u komise dostal nejmírnější trest? tj 2500 pokuta + odebrani řidičaku na 6 měsicu? děkuji za odpověd

neboj s timdle pokud máš čístý bodový konto jak už jsem psal vejš tak se bát nemusíš daj ti 2 500 a 3 měsíce s tím že na polovine udeš moct žádot o vrácení a když to dobře pujde za 7 týdnu už zasebudeš jezdit ;) ale nedelejte to prosimvás lidi je to zbytečný :(

P.S nezapírej, vše přiznej a prones litos, znaš to jak ve škole já už to neudelám atd ;) víc ti poradit nemužu ;)

doplněno 26.07.12 11:12:

davepv: tak jsi měl butdo více jak pul promile nebo nevim kolik je ta ahranice,nebo se ti to stalo už vícekrát nemužu říct ani tak ani tak ;) , ale soused nadejchal po prví 0,42 po 10 minutách 0,35 a tak ho odvezli na krev kde měl 0.22 dostal 2500 pokutu a 3 měsíce sebrali papíry, na polce po 6,5 tejdnech zažádal a jelikož to měl první přestupek v životě nejen alkohol, celkove tak mu to bylo umožněno a za 7,5 týdnu už zase jezdil, sám sem se tomu divil ale poslali mu to vyjí dření od policajtu že vzhledem dřívější beztrestnosti atd... kdybych to nečet neveřil bych mu ;)

klukkk

Snad maš pravdu a bude to tak :)

ponaučení pro příště mam veliky,už ani kapku,to za to nestojí

davepv*
Nevim kde tady berou vsichni o tom, ze to bude jen
pokuta.
V CR plati nulova tolerance. Jakmile mas hodnotu do 0,24
a nepriznas poziti jakehokoliv alkoholu, tak jsi v poradku.
Nechaji te, ale musis trvat na tom, ze jsi nikdy nic nepil.
Pokud priznas cokoliv, nebo mas nad 0,24 tak se rovnou
rozluc s papirama.
Je jasne definovane rozmezi pokut. V tomto pripade 10
000 az ... (Nevim kolik presne) a 6 mesicu az 1 rok bez RP.
Spodni hranice je proste spodni hranice. Pod ni nikdo
nemuze.
Takze pokud by jsi dostal nejnizsi mozny trest, tak to mas
za 10 000 Kc + 1000 spravko a minimalne pul roku
cistirna - po pulce lze zazadat.
Vlastni zkusenosti. Nepisu moudra, ktera jsem nekde
vycetl.

stirecek*
Odpověď by ti mohla dat samsulka. Sama nas žádala o radu, ale jaksi nám zapomněla napsat, jak to celé dopadlo!

repkin*
hodnocení

1x

Právníka mít můžete. Trestný čin by to být mohl i pokud máte pod jednu promile záleží totiž dost na tom, jak při tom vypadáte. Někdo může mít dvě promile a bude ještě lepší v čemkoliv než kdyby byl střízlivý, jiný si dá pivo a sotva se drží na nohou. Každopádně u Vás už je asi evidentně rozhodnuto o přestupku, každopádně sankce se pohybuje kolem 25.000,-Kč + 1 rok zákaz řízení motorových vozidel, v případě porušení zákazu se jedná o přečin maření úředního rozhodnutí a vykázání za což následuje další zákaz+trest odnětí svobody, event. pokuta. Pokud při tom někoho zabijete, něco rozbijete atp. tak se na to nabalují další věci. Samozřejmě počítejte i s tím, že přijdete i o body. Pokud jste již něco měla, můžete přijít o ŘO formou vybodování (ještě navíc k zákazu), takže by jste musela znova absolvovat celou autoškolu, následně k psychologovi a ten Vás ve finále ani nemusí pustit. Hodně štěstí.

PS: moralizovat nebudu, stejně by jste si z toho nic neodnesla.

Tady to rok nebude, poprvé je to to na 3 měsíce, pokud mát čistej rejstřík, a 0 bodu odebraných ;;)

To Rapid a Repkin-už se doprče srovnejte a nehlaste bludy,body se upisují při absolvování školy jízdy nebo po uplynutí roku s bezpřestupkovým provozem,dle stanovených podmínek!

V případě přestupků se body PŘIDĚLUJÍ!

mowla*
hodnocení

0x

Právník není nikdy na škodu - ale s papírama se téměř jistě na nějakou dobu rozloučíte - platí nulová tolerance...

BTW - dvě deci vína po dvanácti hodinách snad nemůžou zanechat skoro půl promile zbytkového?!?

des*

Samozřejmě na dvě deci vína nikdo neskočí a ještě všichni ví že lžete,myslím že trest bude namístě,takoví jak vy totiž zabíjejí.

samsulka
hodnocení

Vážený moralisto, občas uděláme chybu všichni...tohleto nikoho neohrozilo, navíc úmyslem bylo přeparkovat auto...

repkin*

Vím o případu, kdy pán jen "přeparkovával" autobus, kdy při tom přejel tehdy asi čtyřletou holčičku. Takže chybu ve formě řízení pod vlivem si strčte za klobouk, takových už tu bylo.

des*

Nejsem moralista a je fakt žeby se auto nepos,kdyby se nepřeparkovalo,spíš zase lžete.

Vážená paní, nechci se tu do vás navážet, ale za to lhaní což je velkej minus u policajtu, ale hlavne pokud ste si chtěla jenom přeparkovat auto jenom, tak to by určitě počkalo do rána nebo o pár hodin pozdeji, je to jen vaše blbost, a jediný plus co budete mit je jen to že ste nikomu neubližila, takže se připravte na 3 měsíční zakaz řízení s možností žadat na polovině takže za 6 týdnu! ale ej to pouze vaše blbost, a já nikdy takovýhle rádoby řidiče kteře přeparkovávaj potkat nechtěl, a musim říct že mi je 19 a za volant by jsem nikdy nesednul ani z jednim pivem, a vždycky počítam dle váhy v kolik tak budu moct jet + 2 hodinky osobní rezerva..

samsulka
hodnocení

já netvrdím že to je pravda, ty 2 deci ve skutečnosti byly vypity zhruba 4 hodiny předtím :(

Tady lhát nemusíte! Vypít 2 deci vína a po čtyřech hodinách mít 0,47? To nebaštím!

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Podle sestupné tendence hladiny alkoholu se bude jednat o zbytkový alkohol. O ŘP nepřijdete,ale počítejte s pokutou a body. U komise Vám ani právník moc nepomůže.Ten by mohl na komisi působit jako červený hadr na býka,spíš bych sázel na "sypání si popela na hlavu".

Možná byste se divil. Můj známý nadýchal přibližně stejné množství zbytkového alkoholu a o ŘP na půl roku přišel.

doplněno 29.04.12 20:23:

A věřte mi, že sypání popele na hlavu sice trochu pomohlo, ale ne natolik, aby mu ŘP nechali.

jirkamatapat*

No vůbec bych se nedivil.Do jednoho promile to je přestupek (pokuta10-20000 a zákaz řízení na půl roku,nebo až na rok).Nad jedno promile to je už tresný čin,kde kromě pokuty a odebrání řidičáku hrozí i basa.Hodně záleží na tom,jak ta komise vyhodnotí nebezpečnost jednání a podle toho uděluje i trest.

hodnocení

0x

Samsuklo, o řp přijdete, o zbytkový alkohol se určitě nejedná.

alkoholmetr.cz/...

mě vyšlo, ža za tři hodiny jste na nule. kde je chyba?

hodnocení

0x

při hmotnosti 50kg! byste po vypití 2dcl vína měla 0,5 promile HNED PO VYPITÍ. Takže taháte za nos i nás, nevěřím že když jste na to vypila ještě dvě kávy, tak jste po dvou decích vína a třech hodinách nemohla nadýchat 0,5 promile...

doplněno 29.04.12 21:39:

oprava: nevěřím, že když jste na to vypila ještě dvě kávy, tak jste po dvou decích vína a třech hodinách nadýchala 0,5 promile...

blackflamesiczi*

nevim jak fungovaly jeste trubicky ale pul litru houby 1/1 jsem po 2 hodinach nenadychal vubec , zkousely jsme to z policii na pumpe a vubec nezezelenala ale je to cca 10let zpatky takze jsem treba mel jine spalovani

Jj osobně jsem to na sobě zkoušel-1 lahváč (plnotučnej regent-12°ležák) trubka zelenala až po půl hodině a poté po asi hodině (1,5 hod po požití) již zase nezelenala,ale to mi bylo o 20 míň a o diabetes a par chorob méně!

samsulka
hodnocení

Máte pravdu, s tím pitím to bylo trochu jinak a stydím se tak že raději ani nechci psát jak to skutečně bylo. Zkrátka, nadýchala jsem a jela na krev, teď se tady třepu jako ratlík kolik ukáže krevní zkouška - vůbec netuším jaká je tady mezi těmi testy odchylka, jestli sestupná tendence alkoholu v dechu je dobré znamení? Morální kocovina je mnohdy mnohem horší než ta skutečná...

zz*
hodnocení

0x

Tohle bude 6-8 měsíců bez papírů s tím, že po polovině doby si můžete zažádat o navrácení řidičáku. Pokuta 10-15 tisíc tipuju. Čerstvé zkušenosti z mého okolí :)

samsulka
hodnocení

Asi máte pravdu, holt za chyby se musí platit...

zz*

já neplatil, jsem ta svině, na kterou se vaří voda... nebo jsem měl jen štěstí,nevím :) Každopádně je třeba se k tomu postavit čelem, přijmout s pokorou trest. Přeji vám,ať to dobře dopadne, a vezmete si z toho ponaučení :)

samsulka
hodnocení

Neplatil, protoze vás z toho někdo vysekal? Mně zbude ta pokora, nejvíc bolí ten řidičák, zvláště když normálně jezdím a řízení teprve bude.

zz*

nene, kdepak, spíš jsem měl štěstí a dostatek pohotovosti... za menší úplatek nebyla přivolána Policie ČR. Jinak bych si hodně dlouho nezařídil. Od té doby jezdím jak svatoušek, taková situace s člověkem pěkně pohne, což teď jistě víte sama :) Řízení se bát nemusíte, tam jsou na to zvyklí, prostě vynesou rozsudek dle zákona...

samsulka
hodnocení

Za to se nemusíte stydět a nazývat se sviní, udělal by to každý na vašem místě... Když normální člověk udělá chybu, spočítají mu to i s chlupama, jiná sorta jako jsou Janouškové můžou chybovat neustále...

omyl, normální člověk pod vlivem za volant prostě NESEDÁ! *bum*

guli*

Omyl,pod vlivem není nikdo normální a proto exsistuje i ta možnost,že člověk pod vlivem za volant usedne (semozřejmě to není omluva pro řízení pod vlivem)

hop®

Ano, tato možnost se občas vyskytuje. Jsou lidé, kteří by si po dvou pivek za volant nesedli, ale když už skoro nemohou chodit, tak raději jedou - už je jim to jedno, bohužel.*nevi*

zz*

přesně ták :D proto čekám, kdy mi to život vrátí...

blackflamesiczi*

volyne.info/...

manzelky byvale svagrove dcera

stirecek*
hodnocení

0x

Kamarád jezdil s kamionem a čekal na nakládku, prý ho vemou až za dvě hodiny, tak šáhnul za sedačku a dal si desítku. Nakonec ho vzali za hodinu, chlap jak hora a sotva vyjel z firmy, už ho brali. Papíry na rok a přesto, že má známé na policii, rok si nezajezdil a přišel o práci. Jestli jste přeparkovávala nebo ne, je vcelku jedno, myslím ale, že popojíždět kvůli pár metrům to nemá smysl. Alespoň si to zapamatujete a třeba se už nikdy před jízdou nenapijete, ono totiž nikdy nevíte, komu tím můžete ublížit, když už nemáte žádný pud sebezáchovy!

jarda3*

Meritelny alkohol hodinu po vypiti desitky? To si jich IMHO dal vic... A jestli ne tak je blbej, protoze v krvi by prokazatelnou hladinu nenasli urcite.

buss
hodnocení

0x

Počíst si přestupkový zákon, § 22, také se tam dočteme, od jakých sankcí nelze upustit.

bussi, § 22 je dávno zrušen...

samsulka

Milane, vy se v tomhletom asi vyznáte,nějak jste mi sympatický a stydím se za to lhaní, zkrátka jsem požila ať už to bylo jakkoli, takže vina tam je, okolnosti jakkoli vznešené neobstojí...člověk udělá v životě občas neuvěřitelné chyby a v mém případě byla tohleto jedna z nich. Jsou horší věci v životě, takže to budu muset skousnout a s velkým poučením jet dál. Zaplatím flastra, dostanu 6 měsíců distanc natvrdo, 7 bodů...za 2 roky to odepíšou a bude zase dobře. V mém případě se ze mně stane ještě vzornější řidička než jsem byla (skoro 10 let bez pokuty).

V každém případě děkuji.

Miá paní Samsulko, děkuji za pochvalu. Jsem přesvědčen, že se to vícekrát nestane. Jakmile trest nabyde právní moci, tak po půlce +1 den, zažádejte o vrácení řp.

Mimo abstinentů snad každý jel jednou za život a nebyl si jistý promilem v krvi. Blahopřeji Vám k (skoro 10 let bez pokuty). Pokud ale řídíte 10 let, je to OK, pokud ale 40 let... tak nic moc.. :).

pokora pomáhá..

askljfauoafas
hodnocení

0x

www.dfens-cz.com

lui*
hodnocení

0x

Lidičky, kdybyste si nechali moralizování jinam. Tazatel potřebuje poradit. A ne se tu nechat propírat. Prosím nedělejte to. Věřte, dá mi hodně práce sem nenapsat reakci na některé, a nerozpoutat flame, který sem nepatří..

hop®

Lui, souhlasím, ale pokud tazatelka od začátku mlží a záměrně uvádí nesmyslná fakta, trošku si o podobné moralizování koleduje... :)

doplněno 01.05.12 12:30:

...lhal byste třeba svému právníkovi, kdybyste od něj potřeboval pomoc?

přesně jak napsal hop, navíc když už někdo udělá takovou blbost, tak mu radím, ať si pěkně odpyká trest, to jediné ho naučí ;)

Lui, Lidičky, kdybyste si nechali moralizování jinam
tato věta lze napsat na každou reakci, která se mi nelíbí.
Já se snažím naznačit, že to co sdělila na začátku tazatelka není pravda. Velice slušně a taktně, že nepíše pravdu.

lui*
hodnocení

0x

Dobře když nedáte jinak:

Opět se tu ukazuje "zblblost" některých, a není jich málo, kteří hovoří "jak je bedna naučila". Kteří si neuvědomují, že jsou záměrně masírováni a oblbováni medii, o škodlivosti alkoholu za volantem. Až některým z Vás dojde jak jsou některé statistiky, např. ta o způsobení nehody pod vlivem alkoholu zfalšovány. V těch číslech se totiž nerozlišuje, jestli alkohol byl opravdu příčinou nehody, nebo jestli příčinou bylo něco jiného, a dotyčný řidič jen nadýchal. Pro statistiku je to jedno. A média a jejich sledovačí řičí blahem: zakažme alkohol. Místo aby se někdo zabýval postihem, skutečný,m postihem, lidí kteří zabijí na silnici, a je jedno jestli s alkoholem nebo bez něj, tak budem buzerovat a moralizovat člověka za jedno pivo nebo dvoudecku vína. Jděte se moralisti bodnout a začněte přemýšlet a hlavně rozlišovat, co je nebezpečné a co ještě ne. Jinak se stáváte stádem, které tleská na povel.

To je reakce na všechny moralisty, "kterým se to přeci nemůže stát".

Lidi k čemu máte mozek a internet?

doplněno 01.05.12 12:54:

Milane, zrovna Vaše reakce jsem na mysli neměl.

stirecek*

Lui jsem toho názoru, že na silnicích jezdí dost prasat i bez alkoholu, ale chlast za volantem podporovat nebudu. Výmluvy na jen přeparkování jsou jen výmluvy. Když si člověk stoupne někam za střízliva kam nemá a pak ho to pod vlivem naštve, jde přeparkovat a nechá se snad chytit...to nemyslíš vážně? Víš, i když zaviníš nehodu a je to bez alkoholu, pořád se s tím dá něco dělat, ale pokud je v tom chlast a nějaké ublížení na zdraví, tak pak si to budeš pár let vyčítat někde v chládku, pokud tedy nejsi nějaký lobista se známostmi všude a s pořádným balíkem nezdaněných peněz...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]