Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alfa Romeo - jsou spolehlivé?

Od: martinxx1 odpovědí: 11 změna:

Dobry den,zvazuji koupi auta Alfa romeo 156 nebo 166 ale potreboval bych vedet jake je to se spolehlivosti jestli nejsou extreme poruchove?Jsou nahradni dily cenove dostupne?Dokaze toto auto opravit kazdy mechanik v beznem servisu nebo bych musel do autorizovaneho servisu?

Je to Italska znacka ktera vyrabi Fiat, Ferrari, Lamborghini, Maserati

tak predpokladam ze to bude kvalitni,kdo ma s timto autem zkusenosti prosim poradte

Predem Dekuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Podle mne je to stará plečka a nestojí to za otravu.Určitě má sežrané plechy,co je to za ročník?Začly se dělat r.1997!

martinxx1
hodnocení

uvazuji o tomhle auto.bazos.cz/...

a nebo o tomhle auto.bazos.cz/... ale neomlacene

aroff
hodnocení

0x

Martine mám Alfu 166 2,4JTD. Absolutní spokojenost. Za pět let co jí mám jsem investoval jen do prachovek, uhlíků alternátoru , žhavících svíček a lanovodů. (je jasné, že oleje fitry rozvody a brzd destičk nepočítám) Kastle je zinkovaná a antikorozní úprava je více než dobrá.. To že to hnije může napsat jen někdo kdo chce kecat do všeho a vše viděl z rychlíku. Jen k tomu výběru co jsi sem dal, ta 166 je dost zrychtovaná do ní bych nešel a u té 156 je zase náchylný motor. Tyhle 1,8 TS odcházejí na klice pokud nedostávají opravdu kvalitní olej. Bohužel lidi tam cpou to nejlevnější a pak ty motory většinou "klepou" na klice. Pokud chceš jít do Alfy drž se raději dieselu. Do 166 se dával jen 2,4 JTD a pokud půjdeš do 156 tak tam ber 1,9 JTD. U té 156 totiž ten 2,4 motor byl dost těžký na její nápravu.

Co se dostupnosti a cen náhradních dílů jedná je to stejné jako u ostatních aut. To samé je i s opravama.

Jen pro upřesnění Lamborghini nepatří mezi automobilky Fiatu. Lamborghini patří Audi. Místo Lamborghini jsi měl napsat Lancia ;)

blackflamesiczi*

protoze italske motory pracuji z vyssi teplotou a normalni oleje to nevydrzi a jen trouba tam naleje neco jineho , i kdyz blbost lidi je neomezena.

Kamarad je na alfy ulitlej a kdyz dostavaji servis tak vydrzi snad vse (dava jim pomerne cocku) ale to plati pro vsechny auta

laybor*
hodnocení

0x

Velké a jedinné plus u těchto vozů je pouze jízda - jak se svezeš budeš nadšený, odpružení je příjemné a skvěle žehlí nerovnosti vozovky - toto žádná předražená octavka nedokáže, to je ale vše

1.6 - 2.0 - Twin spark je průser století

1.8 -Tw. sp.- tady hrozí též fatální závady

2 svíčky na válec - jsou odlišné (sada 8 000),aby výrobce podpořil rychlou reakci na přidání plynu ,usadil písty v motoru s poněkud větší vůlí - spotřeba oleje klidně 1 l na 1000km,,kdo nekontroluje olej zadře motor na ojničním čepu, ani pravidelná kontrola někdy nepomůže - olejové čerpadlo se dost zanáší a odnesou to většinou ojnice 3a 4 válce které jsou málo mazány,

2.4 JTD - problémy se zadíráním lopatek turba,dvouhmoták selhává od r.2001,,,jen 5 rychlostí,unavené vsrřikovače,

v Německu v bazarech parkují Alfy už takřka na sobě - nikdo si jich ani nevšimne.

repkin*
hodnocení

0x

Máme doma dvě AR 156 a 33, stoprocentně by Vám poradil můj otec, protože to je fanda do Alf, ale bohužel není doma. Každopádně z vlastní zkušenosti vím, že AR Vám stejně jako jakékoliv jiné auto opraví jakýkoliv servis, otázkou je, jak kvalitně. Trvalo mi tři roky, než jsem našel spolehlivý servis, kde mi udělají opravu pořádně, jsou to odborníci a nesnaží se mne za každou cenu natáhnout, jako jinde. Najít dneska kvalitního řemeslníka, ať už na opravu auta nebo bytu, je dnes strašně těžké. Navíc ti, co se nejvíce chlubí a chvástají, tak naopak nic neumí a nejsou kvalitní. Radši jezdím na servis auta přes celou republiku, než abych ho svěřil místním fušerům, což jsem jako chybu udělal ze začátku vlastnictví svého auta. Nevím jak u novějších alf, ale vím, že u té naší babičky měl táta celkem problémy a musel si nějaké díly nechat dovézt z Itálie a jiné si musel udělat on sám, nebo nechat udělat jinde. Osobně jsem zastáncem "české" značky, ale už to dávno není, co to bývalo. A samozřejmě je to otázka vkusu, názoru, zkušeností a financí.

doplněno 29.04.12 20:28:

Jinak je pravda, že za svíčky a tuším katalyzátor dával táta celkem vysokou sumu.

doplněno 29.04.12 20:30:

Do té 166 bych nešel kvůli těm závadám. Vím co ložisko a náprava dokážou.

jarda3*

No 166 za 20 tisic bude tak na to udelat si ji znova ;) Ja najare koupil 166 2.4 JTD 100kW z r. 2000 za 50 tisic a dalsich 20 jsem do toho vrazil jen na zakladnim servisu motoru, (rozvody, kladky, turbo) jinak to jezdi fakt skvele a uzivam si to. Obcas napise nejakou chybovou hlasku klima ale jinak funguje, tak to beru jako vrtoch, svezeni je to opravdu skvele. Pokud si to budete opravovat sam, nemusi to byt spatna volba (taky jsem o te s naborenyma dverma uvazoval na ND ;) )

martinxx1
hodnocení

A uvazuji jeste o Mazde,myslite ze by to byla lepsi koupe?cena tak 30000-35000kc

zz*

jestli ti netáhne na vysokej věk, kup si Probe :D Je to vpodstatě Mazda, akorát udělá mnohem víc parády :) btw co se týče spolehlivosti Alf, nemám zrovna ty nejlepší reference...

aroff

To musíš ,ale napsat o jaký model a motorizaci Mazdy jde. Každá automobilka má své ne-povedené modely a motory.

Jen "neznalý" může napsat jen k uvedené značce vozidla bez znalostí modelu atd., že je špatná nebo dobrá.

blackflamesiczi*

spise jde o stav auta nez model, a jeho historii, auto muze bejt z vyroby dokonale a dojebe to kazda usetrena koruna na servisu .

Treba na TDS praskaly hlavy ale jezdi ke mne par lidi s hlavy puvodni, TDDI vstrikovace v CR bezny dil a z nemecka dovezete auta s 200 000km na tachaci a maji puvodni, na amerikach automaty a kdyz nekdo dela servis jak ma tak neni sebemensi problem ,vw a jejich vahy vzduchu a u 50% duvod levne vzduchove filtry a jeste spatne nasazene takze prisavaji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]