Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vozidlo převedeno - odhlášeno

Od: venouscz odpovědí: 5 změna:

Ahoj mám takový problém. Koupil jsem auto Citroen AX 1.1 EKO dan při přepsání na mě by byla 5000 kč což je dost. Ve velkém TP je puvodní majitel nějká žena poté bylo auto přepvedeno - odhlášeno na jakéhosi pana X. Chci se zeptat jestli je nutnost abych auto přepisoval na mě když chci aby posloužilo pouze na dva roky (dojíždění do práce) a také jestli s tímto vozem pude udělat technická kontrola. A také kdybych chtěl auto rozprodat na náhradní díly jak ho vlastně na uřadě zrušit. Kupní smlouvu samozřejmě mám. Na vozidlo mám sjednané i zaplacení povinné ručení.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

nuitné to není-nemáte zatím podle platné legislativy takovou povinnost-resp.máte,ale bez jakékoli lhůty...Taskže proč cpát státu 5000,-,že?! TK uděláte kdekoli a kdykoli-vlastnictví vozidla není podmíněno osobou přistavující vozidlo k TK(s Citroušem klidně mohu přifrčet na STK klidně já-a stejné to je s povinným-to může být uzavřeno mou babičkou-podstatný je VIN auta a doba platnosti pojistky,nic jiného)..No a pak při trvalém vyřazení auto dohlásíte a vzápětí vyřadíte-už jen za 800,-bez eko-to sem pak až to bude aktuální nahodte dotaz,abyste pak věděl jak postupovat...

venouscz
hodnocení

Dobře velice děkuju a nevadí že u toho velkého TP je "vozidlo převedeno - odhlášeno? A až pudu na uřad to mám říct že chci zrušit automobil? Nemusím mít ten doklad o likvidaci vozu? Chtěl bych ho použít na náhradní díly ( motor, sedačky a tak)

Děkuji

erikch*

doklad mít pro trv.vyřazení musíte(nebo zánik účelu-změna),ale jeho získání je na "dohodě" někde na šrotáku,a nějaká ta stovka na pivko-prostě až to bude aktuální,písněte a jistě sem mnozí napíší správný návod k postupu...

ladaadal*
hodnocení

0x

Pozor, jestli je v TP poslední majitel odhlášen, musíte to nejdřív přihlásit a teprve podstoupit další věci.

nu*
hodnocení

0x

kdo hodlá vozidlo provozovat, ten je povinen auto přihlásit...dokladem provozování může být dopravní přestupek nebo nehoda, pokud jsou zdokumentovány...pak můžou začít dlohé tahanice s úřady, kterým policie pošle nějaké hlášení...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]