Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Mám Yamahu 125 Virago a zlobí mě startování. Respektive pokud je stroj studený, tak se startér chová, jako by baterka neměla sílu. Po pár překulení válců se už jakš takš rozjede a nastartuje, ale proč tohle dělá? Koupil jsem i zbrusu novou baterii o kousek silnější, nežli je originál a i po nabití na plný stav se chová stále stejně. Jako by tam byla na něj moc velká komprese. Nevíte, čím by to mohlo být?
První co bych udělal, šel bych po trase plus pólu - baterie, spínací relé - starter a také bych překontroloval kostření baterie. Někdy stačí aby nebyla dobře utažená matka na relé nebo kostřící šroub. Pokud by bylo vše v pořádku, asi bych se zamyslel nad startérem, hlavně uhlíky.
Za úvahu stojí i stav baterie přestože je nová. Prodávám motobaterie a už se mi i stalo, že u nové baterie jsem řešil reklamaci a to dělám dobrou značku. Asi by stálo za to, zkusit nastartovat pomocnými kabely z autobaterie.
Aby měl motor z ničeho nic vetší kompresi není možné, mohl by mít třeba větší odpor pro nějakou mechanickou závadu, to by ale po natočení bylo znát a nefungoval by stejně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.