Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Startér - Yamaha Virago

Od: elektrik* odpovědí: 2 změna:

Ahoj. Mám Yamahu 125 Virago a zlobí mě startování. Respektive pokud je stroj studený, tak se startér chová, jako by baterka neměla sílu. Po pár překulení válců se už jakš takš rozjede a nastartuje, ale proč tohle dělá? Koupil jsem i zbrusu novou baterii o kousek silnější, nežli je originál a i po nabití na plný stav se chová stále stejně. Jako by tam byla na něj moc velká komprese. Nevíte, čím by to mohlo být?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

2x

První co bych udělal, šel bych po trase plus pólu - baterie, spínací relé - starter a také bych překontroloval kostření baterie. Někdy stačí aby nebyla dobře utažená matka na relé nebo kostřící šroub. Pokud by bylo vše v pořádku, asi bych se zamyslel nad startérem, hlavně uhlíky.

Za úvahu stojí i stav baterie přestože je nová. Prodávám motobaterie a už se mi i stalo, že u nové baterie jsem řešil reklamaci a to dělám dobrou značku. Asi by stálo za to, zkusit nastartovat pomocnými kabely z autobaterie.

Aby měl motor z ničeho nic vetší kompresi není možné, mohl by mít třeba větší odpor pro nějakou mechanickou závadu, to by ale po natočení bylo znát a nefungoval by stejně.

elektrik*
hodnocení

Ahoj, tak vyřešeno. Startér jsem rozebral a byl plný sajrajtu s ojelem. Vše jsem vyčistil technickým benzínem, očistil měděné sběrače, ložiska namazal novou vazelínou a namontoval zpět. Vše šlape jako hodinky. Evidentně byl problém tedy zde.

Díky a primna den

Elek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]