Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na zadní repro v autě připojit další

Od: dogin* odpovědí: 8 změna:

Hezký den, chtěl bych Vás požádat o radu, mám v autě rádio Pioneer 4x50W z něho jsou kabely vyvedeny do předních dvěří na repro a do zadního plata, na zadním platě jsou dva reproduktory Mtx 4 ohm (65/260W), zajímalo by mě, zda na ně můžu připojit další 2 repro woofer speaker 150W 8ohm na každý repro zvlášť tzn. 1+1 a 1+1. Zesilovač nemám.

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud připojíš paralelně další repro,snížíš celkovou impedanci na 2 ohmy a odděláš zesilovač.Jediná možnost by byla zapojit tam vyhýbku,kterou frekvenční pásmo rozdělíš na nízké kmitočty a ostatní.Subwoofer pak připojíš na výkon pro nízké kmitočty.Asi bys ho měl zapojit do můstku,ale to je na vysvětlení složitější.

dogin*
hodnocení

No, jde mi o to, zda bych to takhle zapojil a nedělal žádné úpravy, tak jestli to bude k horšímu nebo k lepšího, ale podle toho co tu píšete asi k horšímu.

opravdu riskuješ odpálení zesilvoače v rádiu. Stačí když si koupíš nějaký 200W autozesilovač, rádio má určitě LOW LEVEL OUTPUT (dva cinche vzadu) a další reproduktory napojíš přes tento zesilovač.

Třeba něco takového by mělo bohatě stačit aukro.cz/...

dogin*
hodnocení

A když bych na ten zesilovač připojil vzadu celkem 4 repra (2x4ohm a 2x8ohm) kolik kanálů by měl mít? a bude výkon znatelně lepší než z autorádia?

buss
hodnocení

0x

No zapojit to jde..., nechce se mi počítat impedance, když to bude paraleleně..

martinhajek*
hodnocení

0x
K čemu, proboha. I ty co tam máš, jsou zbytečně předimenzovaný, vzhledem k tomu, že to rádio má tak 15W RMS na kanál.
dogin*
hodnocení

K čemu? Nemám je kam dát, tak jsem se ptal jestli to jde nějak udělat. Pokud to půjde a nebude to dělat bordel tak koupím třeba i ten zesilovač, jde mi o to, aby to nebylo horší. Jestli to bude horší, dávat je tam nebudu a hotovo.

martinhajek*
No lepší to, s pouze rádiem, nebude.
Paralelně je propojit nemůžeš, protože bys nízkou impedancí oddělal zesilovač rádia, navíc by bylo i větší harmonické zkreslení. No a sériové propojení ti sice zesilovač neohrozí, ale klesne jeho výkon. Zesilovač je schopen dávat svůj nominální výkon jen do impedance 4 ohmy. Jejím zvyšováním na straně reproduktorů jeho výkon klesá.
Pokud si pořídíš externí zesilovač, může ti každý jeho kanál napájet jeden reproduktor (čtyřkanál jen pro zadní repro). Nebo dvoukanál s dostatečným výkonem a sériové spojení 2+2. Nebo dvoukanál s výstupní impedancí 2 ohmy a paralelní spojení reproduktorů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]