Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Octavia do 40tis?

Od: janaj odpovědí: 22 změna:

Dobry den,potrebovala bych poradit mam dve deti a potrebuji si koupit auto moje vysnene je skoda octavia,ale muj rozpocet je dost utazeny 35-40000kc.Myslite,ze bych mela za tuto cenu sanci sehnat octavii v dobrem stavu?Premyslela jsem o 1.6 benzin,ale znamy automechanik mi rikal at benzin nekupuji,ze moc zere a octavie maji pry dobre dieseli,ale mela bych strach,ze nafta v zime zamrzne.Ten muj znamy prave rikal,ze zamrza jen tem co se nepripravily na zimu je to pravda?Pokud myslite,ze by to byla spatna koupe jake auto v teto cene by jste mi doporucily?Feldu ale ne ty silene reznou..prosim poradte predem dekuji

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zz*
hodnocení

0x

Záleží na nájezdu km, pokud nenajezdíte víc jak 20.000 km za rok, nemá diesel smysl. Za 35 už seženete slušnou Octavii, chce to pozorně vybírat. Už jsem to tu psal v jiným vlákně, loni v září známej kupovat Octavii za 33.000 Kč, rv 1997 1.6 74kW, jediný co opravoval byl alternátor za 1800 Kč, a jezdí spokojeně dodnes.

janaj
hodnocení

Tak 20 000km nenajezdim to je pravda,ale pry benzinak zere asi 10-11 litru na 100 je to pravda?A co je pravdy na tom,ze octavie do 40000kc jsou vetsinou pry zhuntovana auta rikal mi to tata,ze je to u octavek takovy risk...

Aby žrala Octavia 10-11 litrů tak to by snad musela být díra v nádrži. I při jízdě ve třech po dálnici rychlostí okolo 200km/h jsme nepřekročili 9,5 l/100. Jinak po okreskách lze při jízdě v rámci předpisů jet okolo 6,5l/100km a po dálnici o litr víc. Jezdím Octávkou s motorem 1,6 , zhruba půl na půl dálnice/okresky a mám dlouhodobě 7,3 l/100 km. A to mám služebák, takže vůbec nehoním spotřebu za každou cenu.

zz*

Můžete jet za 11 (po městě např.), můžete jet za 7 průměr (delší trasy po okreskách). Pokud ceny auta začínají na 30ti tisících, je jasný, že i kolem 40ti to nebude nový auto, anejspíš do něj budete muset nějakou tu korunu dát, a je jedno, jaká je to značka auta. K tomu ročnímu nájezdu km, já bych volil benzín, ale tohle rozhodnutí je na vás :)

blackflamesiczi*

to je fakt me 4,0 zere 12 litru *smich*

laybor*
hodnocení

0x

Hlavně at koupíte cokoliv - tak kupujte s člověkem co tomu rozumí , jinak se stane z vysněného vozu noční můra.

Většina Octavií má stočené kilometry - na diesel zapomente - co ušetříte na naftě tak zaplatíte na opravách

Za ty prachy koupíte třeba Fiestu rok 2002 , Suzuki Swift rok 2002 - většina má málo najeto - po důchodcích,nízký obsah,pojistka,spotřeba.

janaj
hodnocení

Taky jsem cetla dost ze se staci tachometry,ale cetla jsem dost dizkuze a pry na poctu najetych km moc nezalezi.Ze je to pry nejaky cesky fenomen,kdyz ma auto najeto pres 200 000km tak nekupovat,ale pry je to hloupost...

laybor*

Jestli na počtu km nezáleží - Váš názor Vám neberu, ale až koupíte od poctivého prodejce nádherný vůz, kde

bude potřeba jen měnit -

rozvody

vůle v přední a zadní nápravě

zrepasovat vstřik. čerpadlo

nové brzdy

nová spojka

včky se zadírají v hlavě - atd

tak pak na km nezáleží

doplněno 27.04.12 11:48:

Kdo tomu rozumí tak pozná co a jak, hlavně nekupujte sama , poctivý bazarista Vám vychválí i totální šrot .

janaj
hodnocení

Tak mam koukat i na pocet najetych km?Protoze s tou cenou za kterou chci auto tak maji najeto tak 160-170 000km to uz je taky dost ne?Motor pry ale vydrzi dost dlouho muj stryc ma diesla a ma najeto uz dobrych 600 000km a porad dobry a podle ceho bych mela vybirat?*nevi*

nu*

za 40tisíc nekoupíte oktávku se stavem tachometru 170 tisíc, a vůbec ne v dobrém stavu, nechápu proč se ptáte na to samé svého známého a pak ještě tady v poradně...budete z toho akorát zmatená...

za 40 tisíc koupíte v SRN slušného yarise r.v. 2000, s litrovým motorem, ten jede za 5 litrů a vydrží věčně...

Závěrem...v ČR bych si nekoupil ani poklici k autu...pokud nebude kradená, bude předražená...

Oktávu za 30-40 000kč se 170-200 000km? to bych bral sna djen jako vtip a nebo pokus o podvod!

blackflamesiczi*

ne nezalezi , zalezi na stavu auta , muzete mit stoceninu za vice a nebo auto z poctivejma kilometrama ale pres 200 000 co si vyberete.

Jinak repas vsikovacu a cerpadla neni problem delat i v 80 000km , spojku oddela clovek co neumi ridit i za 20 000km , brzdy jsou snad spotrebni zalezitost od 15000km-800000km a rozvody snad meni kazdej kdo ma rozum.

petr123*
hodnocení

0x

Opravdu potřebujete auto velikosti oktávky? Protože tam bude problém se spotřebou všude... Menší auto = menší spotřeba = lépe se parkuje po městě a tak dál... Častou jsou "menší" auta uvnitř i prostornější než první oktávky.

tomasek*
hodnocení

0x

Za takovou cenu skutečně Octavii v dobrém stavu neseženete... To by musela být hodně velká náhoda... Na najetých KM samozřejmě záleží - čím více, tím více je auto opotřebované a tím spíš tam bude potřeba dříve nebo později něco měnit - to Vás potom může přijít každá oprava na dalších x tisíc a nakonec se nedoplatíte... Ale jak už tu někdo psal - počet najetých km nemusí odpovídat skutečnosti - většina bazarů (nebo přímo lidí, co ty auta do bazarů dávají) ty tachometry stáčí... Jinak diesel není špatný - třeba 1.9l u jedničkových (a možná i dvojkových) Octavií je legendární. Ale častěji se tam musí měnit rozvodový řemen a je to o něco náchylnější k poruše. Motor tolik neřešte. Ale uvědomte si, že čím větší obsah motoru, tím vyšší povinné ručení...

blackflamesiczi*

za 4,0 platim 2900,- tak jakej problem s povinnim rucenim

tomasek*

A jako co?... Vy víte, kolik bezeškodních měsíců má na kontě "janaj" a jestli si umí vyjednat lepší podmínky v pojišťovně?

blackflamesiczi*

ja mam 36 mesicu malusu , to jsem se dozvedel minuly tyden u csob tak jsem jinde kde jim to nevadilo

doplněno 27.04.12 19:42:

kvuly synovo a brachovo bourackam

tlustoprd*

auto.bazos.cz/...

doplněno 27.04.12 19:44:

auto.bazos.cz/...

blackflamesiczi*

tak to pro me radsi focuse tma alespon ten interier nejak vypada

laybor*

TLUSTOPRDE - proč tady vnucuješ AAA - co oni inzerují to je vždy o 20 - 50 000 kč dražší , běž se léčit .

janaj
hodnocení

diky za rady nakonec jsem koupila za 35000 a jsem spokojena

mia*

Ahoj, a kde jsi ji koupila? Nebo pres co sehnala? Taky si chci v nejblizsi dobe koupit oktavku..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]