Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

problem s vlastnictvim

Od: sholvacz odpovědí: 2 změna:
Ahoj
mam jeden velky problem. Pred rokem a pul jsem si koupil auto. Jsem mlady a pitomy a tak jsem chtel co nejvic usetrit. Proto jsem se rozhodl koupit ojetinu s nezaplacenym eko poplatkem ale bez prepisu...
Tzn ja mam sice kupni smlouvu ale auto je prihlaseno stale na stareho majitele. V prosinci 2011se auto zacelo rozpadat a ja se rozbodl dat ho do srotu. Uspesne jsem auto nechal sesrotovat problem byl v odhalaseni. Provozovatel byl z jineho mesta nez ja a tak jsem mu poslal spz a tp postou at auto odhlasi. Asi po mesici jsem dostal zpravu ze je odhlaseno. Ale po 14ti dnech prisla zprava ze auto ve skutecnosti odhlasene neni ale ze je v prepisu a provozovatel ode me potrebuje 800 kc na prehlaseni zpet na sebe a na odhlaseni. Po velke rozepri jsem mu obnos poslal a vidinou toho ze uz bude po vaem. Od te doby nevim absolutne nic. Po provozovateli se slehl zem. Jedine co vim je to ze je auto stale prihlasene protoze jsem byl na tamni registru vozidel. Provozovatel vubec nereaguje na me podnety se s nim spojit dokonce si i zmenil cislo. Bojim se zrusit pojisteni kvuli ckp a take se bojim toho ze znacky pouziva k nejake levote. Co bych mel podle Vas delat? Dekuji mockrat za reakce.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

podstatné je ono "Uspesne jsem auto nechal sesrotovat... Pokud úspěšným rozumíme takové sešrotování i s oním dokladem o tomto,není co řešit...Ačkoli není trvale vyřazeno-a zdá se že ani nikdy nebude(původní majitel nekomunikuje a "ztopil" 800,-kaček) nehraje to roli-nemusí být pojištěno co není provozováno,natož co reálně neexistuje...Takže zrušit povinné na pobočce pojištovny(s dokladem o likvidaci auta ze šrotáku) a v jklidu spát...

jarda3*
hodnocení

0x

No pokud jste mel papir o likvidaci, to auto jste mohl dohlasit na sebe a zaroven vyradit za 800 sam (s kupni smlouvo a papirem o likvidaci...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]