Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodané odhlášené auto a následná pokuta

Od: jiristransky® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

Před rokem jsem koupil auto, které na mě majitel předemnou odhlásil. já jsem s vozem měsíc jezdil ale vzhledem ke spotřebě PHM jsem byl nucen jej prodat dál. nechal jsem vůz odhlášený na mě a takto jsem jej prodal. po 11ti měsících (včera) mi přišla obsílka, že se mám dostavit na pčr. tak jsem učinil a s kupní smlouvou a výpisem příchodů / odchodů z práce jsem se na policii vydal. řekl jsem, že jsem vůz před cca rokem prodal, předložil jsem kupní smlouvu, následně jsem předložil výpis z práce. Paní na policii mi vyhověla, okopírovala si smlouvu a prý dohledají majitele, který má vůz teď.

Otázka zní, jak se tohoto problému zbavit, aby mi nemohla přijít obsílka.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

3x

Tak konečně po dlouhé době ukázkový příklad pro ty, co jezdí s auty v polopřevodu na někoho jiného, nebo pro ty kteří nemají auto ani odhlášeno na sebe a jezdí s doklady na jméno někoho jiného...registr slouží především k identifikaci vozidel a jejich provozovatelů, proto každý kdo auto provozuje měl by se do registru přihlásit...

Vzhledem k tomu že zákon neukládá žádnou časovou lhůtu, může člověk tvrdit že auto neprovozoval a poté co se rozhodne jej provozovat, auto přihlásí...

Dopravní přestupek, který je řádně zdokumentován je důkazem provozování vozidla.

Problému se nezbavíte, protože jste na sebe auto řádně nepřihlásil, přesto že jste jej měsíc provozoval, a nechal jste auto odhlášeno na sebe...

Jiná situace by nastala, kdyby jste auto na sebe řádně přihlásil a pak s prodejem auto odhlásil na nového majitele...

Takhle můžete být donekonečna obesílán, celá léta, policií z celé republiky

nu, svatá pravda.

Pane Stránský, již s tím nic nenaděláte. (legálně)

buss
hodnocení

2x

V čem je ten problém, auta se bohužel takto prodávají. V čem paní vyhověka, v kopírování? Proč nebylo přepsáno...

hodnocení

paní na té policii řekla že se to občas stane, že to budou řešit už s tím dalším majitelem atp.. Vím že se takto prodávají, ale auto je odhlášené NA MĚ tzn když nový majitel spáchá přestupek, tak přijde obsílka mě. to znamená, že musím jet na policii a řešit to tak jako dnes. To již nechci, protože to pro mě je to ztráta času a nemám na takové probémy ani náladu. Auto prostě a jednoduše nepřihlásil a nechal jej v polopřevodu na mě.

buss

No vidíte, že to jde, to mělo být řečeno hned, že se něčeho nový vlastník s vozidlem dopustil. Domýšlet si, proč v tom figuruje policije... No tak to bylo třeba řešit při prodeji.

bussi, omlouvám, ale tazatel napsal vše přesně v dotazu.

Použil přesně zkratky jako vy.

ladaadal*
hodnocení

0x

No, obávám se, že když je auto odhlášeno na vás, budete muset na sebe přihlásit a odhlásit na toho nového majitele. Nevím, zda jde převést přímo na nového majitele, to vám řeknou na přepisech vozidla. Vím,že když jsem rušil auto a bylo na mě odhlášeno, musel jsem nejprve přihlásit, abych jim dal těch 800,-Kč a až pak to odhlásit (oboje v jeden den). Hlavně to co nejrychleji vyřešte, nebo se dostanete do průšvihu.

nu*

ladaadal, když tom,u nerozumítem, nepište laskavě nesmysly

hodnocení

ladaadal:

vím že to jde ohdlásit i když na mě nebylo přihlášené (pouze odhlášené na mě). Bez velkého technického průkazu jakoukoli změnu v TP nemohu provést, protože jsem jej dal k autu s doměnkou, že stačí aby byl vůz odhlášený.

Vím lokalitu, kde by se auto MĚLO vyskytovat. bojím se ale, když se z auta "ztratí" značky, tak s tím nic nevyřeším. Nic jiného mě bohužel nenapadá jak tento problém řešit

nu*

Vůbec nic jste nepochopil, bez ohledu na evidenční úkon auto změnilo majitele, kupní smlouvu máte, a tím to pro Vás vše skončilo.Pokud chcete přestio ěnco řešit, bude to vše protiprávní a vzhledem k tomu, že nový majitel má snad také smlouvu a také zná lokalitu kde bydlíte, mohl by začít řešit něco i ON..a to snad nechcete...

Pane Stránský, všechni jde, ale to je jen teorie. Aby to Vám přepsali na jiného pána, tak musíte mít dokumenty, plnou moc, evidenčku atd..

ale proč?

erikch*

zcela jednoduše-PČR mezi sebou online komunikuje,resp.by měla-takže dnes(včera) jste byl podat vysvětlení na místním odd.PČR(nevím odkud jste)-ono vysvětlení se vztahuje k něčemu co má číslo jednací-to číslo jednací si založte(uschovat)-doufám tedy,že jste si převzal jednu z kopii toho,co s vámi sepisovali),případně máte číslo jednací na obálce obsílky-prostě do budoucna kdyby cokoli-již jste ve věci toho a toho vozidla,které jste legálně-a v souladu s platnou legislativou,prodal toho a toho dne deklaroval před orgánem PČR,že nejste právním majitelem,tudíž za auto ode dne prodeje nemůžete nést jakoukoli odpovědnost a necht si laskavě dle čísla jednacého stáhnou spis a "neotravují vás"...Pokud by trvali na svém(abyste se ještě někdy někam dostavil)-jejda asi podnět k inspekci MV-vy jste již v téže věci vysvětlení podal a nejste povinen jej podávat opakovaně,i když na různých místních odděleních(jsou líní si něco dohledávat,takže raději budou otravovat ostatní)...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]