Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může cena lpg být vyšší než cena benzínu

Od: lukin* odpovědí: 15 změna:

Chtěl byh vědet Váš názor zda-li cena lpg může v budoucnu atakovat nebo i přerůst cenu benzínu. viz článek: revuepolitika.cz/...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

2x

Já těmto článkům nevěřím. Cena LPG podle mého názoru bude vždy o polovinu menší, než cena benzínu. Takže pokud by mělo být LPG za 40 Kč, tak bude benzín za 80 Kč. Nechci nikoho strašit, ale procentuální zastoupení aut na LPG ve vozovém parku České republiky je +- stejné, jako před 20 lety. Nedochází tedy k žádné dramaticky se rozvíjející oblasti, i když je pravda, že počet přestavěných aut na LPG do jisté míry kopíruje ceny benzínu. A zákaz vjezdu do podzemních garáží je jen lobby naftařů. U CNG toto neplatí, protože tady zapracovala silná lobby giganta RWE. I když možná namítnete, že zemní plyn se narozdíl od propan-butanu nedrží u země a mísí se s okolním vzduchem. Pokud by to záleželo na tom, jak se paliva dokáží mísit se vzducehm, nesmělo by se do podzemek podle této logiky ani s dieselama ani benzínama. Jsou země, kde se s auty na LPG může i do podzemek, jen tady to platí.

blackflamesiczi*

ten vjezd do podzemek je kvuly starym nadrzim ktere jsou jeste v provozu ale za par let uz bude klid maji zivotnost 15 let

lui*
hodnocení

2x

Cena plynu nikdy nebude stejná nebo vyšší než cena benzínu. Protože pokud by k tomu mělo dojít, tak by lidi na LPG přestali jezdit. A ť se to totiž někomu líbí nebo ne, provoz na LPG i přes všechen pokrok přináší některé problémy navíc. A proč by to lidi trpěli, kdyby se jim to nevyplácelo. A za druhé, pokud vím, tak Propan a Butan jsou odpadní plyny při zpracování ropy. A co s nimi, když na ně nebudou lidi jezdit?

stirecek*
hodnocení

1x

Energetická daň na plyn se už platí od letošního ledna a bude se postupně zvyšovat. Vyšší než na benzín nebo naftu ale nebude, protože množství energie v plynu a benzínu je rozdílné, cenová výhoda různých paliv se ale srovná, takže do budoucna bude jedno s čím se bude jezdit. Energetické firmy dnes musí nakupovat emisní povolenky, ale v konečném součtu to stejně zaplatí zákazník. Velké průyslové podniky platí energetickou daň z plynu už teď, pro domácnosti je zatím vyjímka...zatím!

hodnocení

1x

Myslím, že až se plynofikace aut rozšíří do té míry, že poklesne prodej benzínu, bude na plyn zavedená podobná daň, jako je teď na benzín a naftu. Zatím to nestojí za to. Takže to možné je.

1jara*
hodnocení

0x

Zdravím, vyšší než benzínu asi ne, ale Brusselisti udělají vše proto aby se alespoň srovnyly.

doplněno 25.04.12 18:32:

Vždy záleží kolik km ročně najezdíte, zda se cena přestavby vrátí v určité době.

lukin*
hodnocení

vyplatí se vubec přestavovat vozidlo?

blackflamesiczi*

asi ano kdyz ze 4,0v6 jezdim levneji nez z TDI

ahasver4*
hodnocení

0x

Nedokázal jsem si představit jiné věci.Teď už bych věřil i tomu,že je to možné...:)

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

blbost zatim nic nehrozi a ten clanek je starej jako blazen

doplněno 25.04.12 18:33:

a az to prijde tak se zase neco vymysli , momentane premyslim o vodiku a nejakym inteligentnim zpusobu jak to testnout

lukin*
hodnocení

ja vím jen mě to tak napadlo byl jsem včera v servise a nějakej rozumbrada mi o tom vykládal, tak mě zajimalo jestli o tom někdo něco neví jezdím na lpg asi 2 měsíce a jsem maximálně spokojen

blackflamesiczi*

ja mam 3 auta na lpg a pohoda , ale az po te co jsem 2 zastavby kompletne po lidech tco to montovaly prekopal a ted uz je delam take*smich*

erikch*

nemůže-a to z jednoho prostého důvodu-poněvadž onen lehký ropný plyn(LPG) je krom paliva i topivem-a je mezinárodně ratifikováno(vázáno),že cena paliv nesmí mít víc jak x procent(pár) daně-nesmí se na to uvalit spotřebka apod. Četl jsem o tom nějaké pojednání a je to výsledek tlaku zejmena severských zemí-nepamatuji si detaily,ale byly tam odkazy i na ony nadnárodní smlouvy(tuším týdeník Ekonom loni)...Takže jednoduše jakékoli fámy o vyšších cenách LPG mají jediný důvod-a sice zisk státu-čím více lidí bude jezdit na benzín-tím víc bude platit na spotřební dani-a ne aby si lid vozil zadky za levný plyn...

Nafta se taky kdysi používala na topení a nic nezabránilo jejímu zdražení z 0,50 Kč (topná nafta - Bencalor) na dnešních 36,90 Kč.

jarda3*
hodnocení

0x

Pokud by se uplatnilo jen to zdaneni podle planu, tak cena LPG stoupne cca o 4-5 Kc, to by se jeste dalo prezit. CNG na tom bude hur, protoze ted dan nema zadnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]