Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémem s autem - svítí EPC

Od: soukup* odpovědí: 8 změna:

Mám prosbu, u mého golfíka 4, 1,6 mi už delší dobu svítí EPC, zůstane svítit hned od nastartování. Mám nově vyměněný brzdový spínač, v servisu my vymázli několikrát paměť a po krátké době se problém opakuje. Po krátké době se ozve zvukový signál a na displeji se oběví " emise do dílny". Byl jsem na měření emisí a vše je v pořádku. Nevěděl by někdo a neporadil by? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

0x
Pravděpodobně blbne lambda sonda, může být zalepená splodinami. Nebo je někde mezi ní a ECU špatný kontakt.

nu*
hodnocení

0x

Pravděpodobně mají v servisu diagnostiku z Aukra, cédéčko se tam prodává za 500,- Kč, za pár stovek kabel a noťas z výprodejů...dá se tím mazat a mazat...

Když to hlásí emise do dílny tak s tím jeďte do normální dílny, kde ro napíchnou a řeknou Vám přesně...ale v normálních dílnách s diagnostikou za desítky tisíc si za napíchnutí účtují 500,- Kč, také se jim to někdy musí zaplatit

soukup456seznamcz
hodnocení

byl jsem v servisu VW, tam by asi neměli mít diagnostiku z aukra, ne?

nu*

Servis VW dnes dělá kde-kdo, i firmy Táta a Syn Na Dvorku...Kdyby to byl normální servis VW, nemusel by jste psát sem, ne?

Za co jste jim zaplatil?

soukup456seznamcz
hodnocení

děkuji, moc jste mi pomohl

hodnocení

0x

mrknul bych jestli neni někde děravej vejfuk,pak bych vycvak konektor z lambdy a skusil očistit a prostříknout kontakty a pokud to nepomůže tak to vypadá na jinou lambda sondu ale to by chtělo někoho kdo umí zacházet s diagnostikou a to v autorizáku je občas problém vlez na náký vw forum a nech si poradit ke komu máš dle místa svýho bydliště zajet

vw-club.cz/...

erikch*

bohužel dnes není značkový servis zárukou znalosti problematiky autodiagnostiky (mimochodem už je to 4letý uč.obor-samostaná diagnostika-asi ne nadarmo)...,to že mají v servisu diagnostiku(vesměs Super Vag) neznamená,že s ní ti obsluhující umí zacházet,bohužel pro servisy tito lidé si nechají své znalosti zaplatit-vyplatí se jim pracovat samostatně "na sebe",než někde v servisu za 30 000,-/měsíčně...)-je to podobné jako uživatel PC a "uživatel",někdo dokáže napsat e-mail,a jiní dokáží třeba tvořit webovky...Takže odkaz na fora je velmi dobrý a konstruktivní nápad řešení...

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

brzdovy a nebo spojkovy snimac nekdy diagnostika ukazuje brzdovy a je v haji spojkovy a jinak bacha bejva jich vice druhu a kazdej se montuje jinak a pokud se namontuje snimac 1 stejne jako snimac 2 tak se znici a naopak

doplněno 26.04.12 00:08:

jinak i novy spinac muze blbnout zazil jsem to uz mockrat a to byl origo vw/skoda. Fabie maj ten samej problem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma epc auto

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]