Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s kombi, které má napsané N1?

Od: martinvosel odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, dnes jedu na evidenčku a zajímalo by mě jak to je? Koupil jsem z bazaru kombi a v papírech má, že je to skupina N1, ale nemá mřížku, projdu na STK? A ještě mám povinné ručení napsané na osobní auto a v TP je napsané druh vozidla nákladní. Je to správný?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

Dobré ráno, Vy jste nevěděl dco kupujete? Ano, je to normální...a když budete ten TP číst pozorně a podrobně, dočtete se tam vše

koukolik

ano, tazatel je přinejmenším ... nepozorný, ale myslím, že by si zasloužil jasnější odpověď. Čili: projde evidenčkou, neprojde evidenčkou, záleží jestli má mřížku zapsanou v TP, ...

Co se týká pojistky, u N1 nemusí být vyšší než na běžný osobák. Čistě teoreticky by v případě nehody mohl někdo pojistku napadnout, ale nevím co by tím získal - musela by se prokázat přímá souvislost mezi uvedením jiné kategorie vozidla a způsobenou škodou což ... :)

nu*
hodnocení

0x

pokud jde o povinné ručení, tak to co je "napsané" musel někdo nahlásit, a tu vaší pojistnou smlouvu lze kdykoliv zpochybnit nebo napadnout, i u soudu...Máte náklaďák, to nevadí, pokud uje úočet míst k sezení 5, ale blbou pojistku, na N1 bude platba vyšší ...

nu*
hodnocení

0x

jinak z pohledu STK, pokud jde o mřížku, ta u N1 do 3,5 tuny není povinná, ale pojistku bycjh si dal do púořádku, ve vlastním zájmu...

Směju se tomu slovu "psaná"..."psané"...*smich*někdo uzavřel blbou smlouvu, tak by bylo dobré napsat udělal jsem blbou pojistku, nebo uzavřel jsme špatnopu pojistku...odbýt to slovem "psaná" i přijde legrační

koukolik

sory, poznámku ze 12:03 jsem napsal pozdě, tak dík za tazatele :). Souhlasím, že by si pojistku měl pro jistotu opravit (do 2 měsíců od uzavření ji může bez sankcí i vypovědět a přejít jinam) ale neviděl bych to jako fatální

hodnocení

0x

někde jsem čet že se to dá zrušit ze skupiny N1 na klasiku

fdasfaf
hodnocení

0x

Takže evidenčkou mi to neprojde když není mříž... A pojistku mám mít na nákladák, nao?

nu*

Buď si stejný osle jako Martinvosel, nebo máš dva NICKY a zkoušíš to na nás z bou, ale ožná jsi admionem který tady jen provokuje, nauč swe číst, pokud je mříž nepovinná tak jí tam nemusíš mít, proto na EK projdeš. Kdybys to nepochopil, naapiš mi že nic nechápeš a napíšu ti to velkými písmeny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]