Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapnuté rádio vs baterie

Od: jita* odpovědí: 7 změna:

Mám dotaz,pokud si pustím v autě rádio ne za jízdy ale při vypnutém motoru třeba na dvě hodiny ničí se baterie?Děkuji všem za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Odběr je v řádu miliamper,takže se nic neničí.Za 3dny ale rádio dokáže baterku vybít.

Zas tak v řádu miliampér to není. Starší rádia berou potichu cca 300mA, ale novější se pohybují kolem 700mA, při střední hlasitosti kolem 1A a opravdu nahlas i 2A nejsou problém.

Ale k dotazu, baterku to neničí, ale vybíjí se. Déle než 24 hodin bych pro dobro baterky radši neposlouchal ;)

ahasver4*
hodnocení

0x

Jednou jsem nechal v garáži zapnuté rádio týden,na baterce to nebylo znát...Jen moje zkušenost...:)

Jeden můj příbuznej zase poslouchal rádio hodinu asi na střední hlasitost a za hodinu už nenastartoval.

martinhajek*
hodnocení

0x
Většina moderních autorádií se zesilovačem 4x15W RMS, dá někdy i 5A.
Na dvě hodiny ještě pohoda, ale pokud bys měl ještě externí zesík, tam už to na nějaké dlouhé hraní bez běžícího alternátoru není.

fulllempl
hodnocení

0x

Já bych se toho nebál,my jsme měli na chatě puštěné celou noc audiosoustavu z auta,a ráno nebylo na baterce prakticky znát že by byla nějak oslabená...subwofer tam teda nemám,jenom klasické repráky,ale hraje to celkem pěkně,takže příkon bych tak kolem 2A viděl,a za tolik hodin to normálně ráno chytlo

Auto-Škoda rapid 136,baterie 44Ah

gumidek*
hodnocení

0x

Baterie se ničí v tomto případě pouze tehdy, když se nechá delší dobu vybitá. Jinak je stavěná na dobíjení a vybíjení. Za jízdy je dobíjená a alternátor živí rádio a baterii. Ve vypnutém stavu živí rádio jen baterie a tu je pak po delším provozu potřeba nabít externě nabíječkou, aby šlo nastartovat, pokud by byla vybitá hodně. Jinak se to neřeší, pak se nastartuje a po delší jízdě ji alternátor zase dobije a je to OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]