Nejste přihlášen/a.
Ctela bych se zeptat, doslo me zaplaceni pojisteni za obdobi voziku, kdy uz byl davno prodany. S kupujicim jsme uzavreli smlouvu a dala jsem mu plnou moc k prihlaseni voziku, ale pan to neudelal. Po nejake dobe vozik odhlasil, ale pod mym jmenem, coz je pro me nepochopitelne a celou tu dobu co to neprehlasil chteji zaplatit. Takze nemam vozik a strasny dluh. Poradite mi prosim nekdo co mam delat?
napsat ČKP že od data xx.xx.xxxx nejste majitelem onoho vozíku, okopírovat kupní smlouvu, zaškrtat iniciály kupujícího, a přiložit k dopisu.
Apolena, když se někomu dává plná moc, tak k tomu, aby dotyčný jednal pod jménem toho kdo tu plnou moc vydal...K jednání svým jménem nikdo žádnou plnou moc od cizího člověka nepotřebuje, a aby jí vydával sám sobě je absurdní...Už to chápeš?
Takže kupující nemohl odhlašovat auto svým jménem, když jednal za Tebe...Tobě to totiž ukládá zákon, udělat tu odhlášku, a odhláška se dělá jménem toho kdo je veden v registru jako vlastník a provozovatel...
Nebo si myslíš, že je normální, abys přišla na uřad kde mám přihlášené auto a SVÝM JMÉNEM bys moje auto odhlásila někam do tramtárie?
Vzhledem k plné moci mám dijem, že jsi mu dala souhlas (plnou moc), aby jednal tvým jménem, tudíž odhlásil vlek až dýl, čímž ušetřil a ty to musíš zaplatit. Jedině to vymáhat po něm. Pochybuju, že někdo bude brát v potaz kupní smlouvu. Majitelem přestáváš být ne kupní smlouvou, ale přehlášením. Možná ještě zkusit právníka, zda se s tím nedá něco dělat.
polenko,
vezměte si dopis od čkp před sebe a čtěte pozorně co tam píšou. Pak jim dle návodu odpovězte. Přiložte kopii kupní smlouvy a zašlete doporučeně do pražského sídla. dále můžete elektronickou cestou na stánkách bez pojisteni.cz rovněž uložit kopii klupní smlouvy. pak již 1x za týden urgovat, aby bylo řízení skončeno.
Pokud je ještě něco nejasného ptejte se, nejlépe on line.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.