Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluh na povinném ručení za přívěsný vozík

Od: cepilo odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, jak postupovat ve věci dluhu za pov. ručení za přívěsný vozík/oznámení od CKP, který vlastnil dnes už zemřelý otec a vozík za svého života nejspíš někomu prodal, v pozůstalosti již nebyl. Vozík dle sdělení CKP nebyl pojištěn od srpna do října 2009, ale to může být jen první vlaštovka, protože vozík až do odhlášení byl na otce stále v registru veden; odhlásili jsme v rámci znovu otevřené pozůstalosti až na konci března 2012. Budeme muset dluh uhradit? Děkuji za informaci, zdravím

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

1.) Smrtí zůstavitele vše končí, nechápu jedinou věc, proč lidé aktivně přebírají poštu po zemřelých a proč vůbec s kýmkoliv typu ČKP komunikují, proč podepisují doručenky atd...

2.) nic nemusíte, ale pokud byl vozík prodám za života zůstavitele, nemohl být nikým zděděn, protože vlastnické právo které přešlo za života zůstavitele na někoho jného nemohlo přejít na dědice v rámci dědictví

3.) pokud by se jednou objevil majitel vozidla, který toto vozidlo oficiálně zakopil od zesnulého, disponoval by kupní smlouvou a jediným problémem by byl neprovedený evidenční úkon, mohl by nas Vás podat trestní oznámení, případně zažalovat všechny akttéry otevření dědictví a dědění vozidla patřícího někomu jinému...Jde o ukázkový trestný čin podvodu, založený na nevědomosti či blbosti, ale blbost nikoho neomlouvá.

Pokud chce ČKP něco řešit ze zesnulým, ať si to řeší, Ale živé ať neobtěžuje.

Poraďte si sami, tedy ten kdo neexistující či prodaný vozík protiprávně zdědil jako přímý dědic. Od srpna 2009 do data vyřazení 2012 se rovbná počet dnů, počet dnů krát sankční poplatek za jeden den, to je výsledná suma, ke které jste se dopradcovali otervřením dědictví. Teď to po vás ČKP bude chtí. A TO SE VYPLATÍ

. Já osobně silně pochybuji o tom že je vaše family normální.

doplněno 24.04.12 09:42:

ale nejste sama, většina lidí vůbec neví co je právní subjektivita, a jaké následky má smrt člověka...smrrtí člověka jeho právní subjektivita zaniká a vše končí...

Stačí si jednou přečíst ústavu a občanský zákoník...

Ale nejste sama, vím také o jedné další paní která chodí s úmrtním listem v kapse po města, po úřadech, dopisuje si místo zesnulého s kdekým...není sice přímým dědicem některých závazků ale přesto je řeší...Co lze poradit takovým lidem , kteří řeší podobné pí***iny, které jim řešit nepřísluší? Co si má člověk myslet o poště a o pošťačce, ketá tam funguje celá léta a když si někdo uprdne, vít o tomjako první? Ví tedy také že dotyčný zemřel...Jak může pošťačka a pošta dpručovat zásilku s dodejkou do rukou zesnulého? Kdo ty doručenky podepisuje?

Někdy mám dojem, že žiju v Absurdistánu...

nu, kolego, občas mám podobný dojem. Každý ví přesně jak se má ten druhý zachovat, co měl nebo co má udělat ten či onen, ale co mám dělat já to neví. Právní vědomí lidí je na hodnotě nula.

cepilo, pokud není něco jasné ptejete se.

Jak můžete zdědit něco co neexistuje. jen vyhazujete peníze z okna...

cepilo
hodnocení

víte, jméno otce a syna je stejné a pokud není na obálce datum narození, těžko před převzetím pošty zjistit, komu je vlastně dopis určen a k dalšímu, dopravní odbor nás přesvědčoval, že v první řadě je nutno vozík z registru aut vyřadit a za zemřelého to lze jen otevřením dědictví, CKP dostal tuto informaci také, že nejsme majitelé, že jim vracíme celou záležitost zpět. Myslíte, že tento dluh se tedy dědit nebude? nemám už zasílat doklad o vyřazení z registru na CKP a nechat to tzv.plavat? Děkuji

nu*

proč píšete neustále také píčo**ny? Jaký dluh? Jaké vyřazování? Skutečně mi to připadá že žiju na jiné planetě...Nebo v Absudristánu...

Pokud tvrdíte od prvopočátku, že bylo vozidlo prodáno ještě před smrtí zůstavitele, a do doby prodeje bylo řádně pojištěno, nemohl žádný dluh vzniknout, nikdo neměl nic otevírat a vše mělo zůstat tak jak bylo po smrti...do dědictví nic zahrnuto nebylo, nelze totiž zdědit to co neexistuje nebo to, kde došlo ke změna vlastníka...

Pokud syn otevřel obálku určenou otci, zesnulému, měl jí vrátit s dodejkou či doručenkou na ČKP s vysvětlením, že vozidlo nikdo nezdědil, že bylo prodáno, že údajný dlužník je po smrti a že si nadále nepřeje býti ( syn) obtěžován ze strany ČKP.

Místo toho, aby se syn zachoval racionálně, zvedne se a začne se vyptávat na píčo**ny na úřadu, kterému nepřísluší řešit žádnou ČKP, kterému nepřísluší poskytovat právní rady. Ale chápu že jsou zadarrmo, kterému přísluší jen provést či neprovést registrační úkon.

Nechápu, jaký registrační úkon chtěl zde na úřadu syn provést, ve vztahu k vozidlu, které nezdědil. Také nevím, na co se šel zeptat.

Skutečně si připadám jako v Absurdistánu, otevírání dědického řítení na základě nepravidvých či lživých informací je podle mého názoru tou největší hloupostí kterou jste mohli udělat. NO a nejlepší na všem je, že ten který to vše způsobil a otevbřel obálku určenou někomu jinému nemá dostatek odvahy aby to sem napsal,nechá za seve psát do poraden ženu...

Z mého pohledu absurdní, iracionální lidské jednání, které si zasluhuje buď vyšetření u lékaře, nebo nějaké dodatečné studium...dotyčnému jmenovci přeju hodně štěstí a modlím se za to, aby hodnota vozíku nebyla moc velká a aby se neobjevil nový majitel, který bude chtít s vozíkem jezdit...může mít kupní smlouvu, dá Vás všechny k soudu a pak budete muset opět lhát...samozřejmě všichni...

No a už poněkolikáté opakuji, že ČKP není žádný státní orgán, neví, kdo kdy co prodal, neví kdo kdy zemřel ani kdo co zdědil, pracuje jen s údaji které někdo někam nahlásí, v prvím momentu stačilo ČKP vše nahlásit ... já bych jim poslal kopii úmrtního listu a vysvětlení a požádal je aby dál neobtěžovali ...To je tedy moje rada, tím se mělo začít a skončit...

doplněno 24.04.12 13:33:

Jinak z vašich vět nabývám dojmu, že se ještě něco bude dědit, tedy že dědické řízení není ještě uzavřeno...takže to ještě neproběhlo...a něco se dědit bude...nebo jste úplně mimo a nic nechápete?

Myslím žýe mi také dlužíte nějaké prachy, chci 5 tisíc, do pátku...rozumíte? DO pátku

doplněno 24.04.12 13:33:

Jinak z vašich vět nabývám dojmu, že se ještě něco bude dědit, tedy že dědické řízení není ještě uzavřeno...takže to ještě neproběhlo...a něco se dědit bude...nebo jste úplně mimo a nic nechápete?

Myslím žýe mi také dlužíte nějaké prachy, chci 5 tisíc, do pátku...rozumíte? DO pátku

hodnocení

0x

cepilo, nu píše naprostou pravdu, jen by měl jedno slovo nahradit slušnějším.

ALE MÁ PLNOU PRAVDU.

ozvete se... snad ještě nebude pozdě..

ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]