Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat jestly můžu jezdit s frézou bez řidičáku,,,, chtěl bych si ji koupit na vožení dřeva z lesa..ale nemám řidičák tak se chci se zeptat předem děkuji za odpověd.
Neměl bych to říkat, ale auto taky nejezdí na papíry, ale na benzín. Prostě pokud se něco netane, nebo Vás někdo nezastaví, tak se nic neděje. Teď spíš jako správný hnidopich se zeptám a les je Váš? máte povolení k těžbě (i sbírání spadaného dřeva je bráno jako těžba)?, radši se v první řadě domluvte s majitelem lesa. Už jsem viděl jeden případ kdy přišel majitel lesa s tím, že mu tam chlap ze sousedního pozemku ukradl xtun dříví, že to dosvědčí člověk, kterej tam nikdy nebyl, že viděl odjíždět asi 6x plnou V3Sku a ve finále to bylo tak, že pán má takový zdravotní obtíže, že si ztěží obuje boty . Nejdřív papír od majitele ano ten a ten si tam může jezdit a brát si spadené dřevo, podpis franta flinta z horní dolní. Až pak bych řešil jízdy s malotraktorem. Jinak problémy s policií ... kdo z přispívajících je kvůli fréze měl? Asi nikdo. Samozřejmě, pokud budete jezdit centrem Prahy nebo Brna na fréze, tak si Vás policie podá, jinak pokud nebudete dělat problémy, nebo nenarazíte vyloženě na blbce, nikdo si Vás ani nevšimne, na vesnici jezdí jedna fréza za druhou.
ještě doplním, že i těžbu ve vlastním lese musí povolovat nějaký ten orgán u nás Lesy ČR, možná i Státní správa lesů (jestli to teda není to samé )
a může ta fréza na silnici?: Byla schválena na provoz po pozemních komunikacích?
doplněno 23.04.12 19:11:pokud je to samodomo, tak klidně, ale nesmíte na silnici a nesmí Vás nikdo chytit. Na vesnici je to něco jiného, ale zamrazilo mě, když jsem na VZV vezl lešení a proti mě policie.
Měli mě tam, ...co mají sedačku...
Podívejte Milan má na mysli to, že i lesní cesta může být účelovou komunikací s veřejným přístupem a tam byste nejen neměl jezdit bez řidičáku ale hlavně s vozidlem s registrací a to je potíž. Na vesnicíh se to toleruje jakš takš, ale čím jste blíže městu, tím hůře s policií. Správně můžete jezdit bez registrace s frézkou a bez řidičáku jen na vlastním soukromém pozemku, tam si můžete dělat téměř co chcete.
tomu rozumím,,a když mám kousek od domu les kam chodím na dřevo,,vede tam vlastně jen polní cestička tak to byl taky problém? a vlastně je tak jen stara cesta kde se vůbec nejezdí jen traktory a tak
ne to ne určo mají vše,,,ale jezdi se sam jak chce někdy tam děcka jezdi na mopedu,,, ale jak říkam je to moc stara cesta vede jen kolem lesu kdysi tama jezdil vlak :D
No, já sice papíry mám, ale jsou mi k ničemu, když je bez papírů doma dělanej traktůrek. Pokud to máš taky tak, tak je lepší ty papíry nemít - nemaj ti co sebrat. Na frézu jako zahradní nářadí se snad ani žádný papíry nedávaj. Pochybuju, že by všichni, co jezděj na domadělu měli skupinu T nebo nějaké osvědčení na řízení speciálních strojů. Jestli to máš za barákem po polňačce jako já, tak to neřeš.
Nu - máš sice pravdu, že to je obráběcí stroj, ale dřív se tak říkalo i domácímu dvoukolovému traktůrku. Teda myslím, že i terra byla označována mezi prostým lidem fréza.
PROSTÝ LIDE, já si pod tím představuji jízdu na obráběcím stroji. Pokud má fréza přívlastek sněžná, vím o co jde...frézovat , prostý lide, znamená z něčeho ubírat materiál...Vaše představy jsou proto naprosto scestné...
Nikoli hochu, to jen asi pamatuju víc než ty. Pozeptej se starších lidí na vesnici, jestli maj na zahradě frézu a většina ti odpoví (jo nebo ne). To, že jsi to nikdy neslyšel ještě neznamená, že to neexistuje, žejo.
absolutní nesmysl, pojmenujme věci pravými jmény, fréza je obráběcí stroj, fréza s přivlastkem jiný stroj například sněžná, a zahradní traktůrek je zahradní traktůrek, tak jako jsou cikáni cikáni...
Kdyz uz mate potrebu nekoho poucovat, tak alespon nepiste nesmysly.
Freza neni obrabeci stroj ale NAstroj, stejne tak jako treba vrtak...
Inteligentni clovek tedy nepotrebuje v tomto kontextu ujasnovat, o jakou frezu se jedna
Pokud je to domácí 2-kolový traktůrek, má houkačku, světlo, brzdy a nějaký doklad o schválení, ze kterého vyplyne zda se jedná o zvláštní nebo silniční vozidlo, nebo o jaký stroj se vlastně jedná, z toho lze odvodit zda vozidlo podléhá registraci, pokud jde o motorové vozidlo, zvláštní nebo silniční, měl by být k němu ŘP,skupinu ŘP lze odvodit z technických údajů, z kategorie vozidla, z výkonu a maximální kontrukční rychlosti a hmotnosti...
Takže když se někoho na něco zeptám, zeptám se konkrétně, a ne na abstraktní frézu, nejdřívě bych si zjistil, co tO CHCI VLASTNĚ KOUPIT A PAK BYHC S EPŘÍPADĚN ZEPTAL...
Asi by NEBYLO normálNí, aby mEzi normálNími SCHVÁLENÝMI VOZIDLY jezdila vozidla neschválená, a aby ne-držitelé řidičských oprávnění jezdili různými hybridy společně s držiteli ŘO...
obecně platí, že na veřejně přístupné komunikaci nemá co dělat hybrid který neabsolvoval schvalovací zkoušky
dále platí že jízda lesem je zakázaná, pokud se nejedná o něčí soukromý veřejně nepřístupný les
dále platí že schválení vozidla lze řídit jen s příslušným řidičským oprávněním
ti co jste starší zapomeňte na pojem svého mládí - polní a lesní cesty,kde bylo vše dovoleno, dnes jsou komunikace veřejně přístupné nebo veřejně nepřístupné, a na ty přístupné se vztahuje platná legislativa, jinak jsou lesy a pole soukromým vlastnictvím a to je chráněno Ústavou a nikdo z majitelů polí a lesů si nepřeje aby mu tam jezdil nějaký hybrid nebo čtyřkolka nebo aby mu tam někdo kradl dřevo
doplněno 24.04.12 13:36:pardon, TĚŽIL dřevo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.