Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokovení autoskel - menší propustnost

Od: francoe odpovědí: 4 změna:

Asi před půl rokem jsem si koupil auto (Škoda Octavia) a je celá pokovená krom čelního,u předních je propustnost menší,než by měla být...Dá se to nějak obejít,když mě zastavěj naši pomocníci a ochranáři od policie České republiky? Vyměňovat to nechci,tak jestli existuje nějaká výmluva atd. co by je dostalo a nemohli by na mě...Předem děkuji za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

2x
Dobrý den. Je tady problém ten,že propustnost čelního skla a předních bočních by měla být minimálně taková,jaká je dána a to je myslím 75%. AAle nebál bych se moc,protože policie údajně disponuje opravdu hodně malým množstvím přístrojů na měření propustnosti. Dokonce se dá zjistit na internetu,kde je mají a kde ne. Takže ta pravděpodobnost,že by Vás stavila hlídka a ještě u sebe měla přístroj na měření propustnosti je tak malá,že skoro podle mě není. Ale jelikož je v čechách vše o byznysu a o penězích,tak je tady možnost,že policii nějaká firma dodá a začne měřit více a častěji. V tom případě bych vždycky před zastavením policistovi s plácačkou stáhl přední okénka,aby to nebylo to očí bijící a nechal bych to být. Nebo jeslí chcete,zajděte na vrakoviště a vezměte si skla čirá.

hodnocení

1x

Francoe, pokud Vás zastaví policie a bude mít měření, nelze abyste to okecal. Policista se vystavuje stíhání...

Proč by si to měl nechat policista líbit.

A pokud jsou pokovená,tak by k tomu měl být i atest od výrobce či respektive od fa.která to dělala!Tutéž by mělo platit i pro zatmavenní skle fóliemi,seriózní fyrmi dají to co je povoleno a s atestem!

erikch*

u folii je to asi pase-ale pokovená skla se dají s atestem třeba ze SRN(či jiné země EU) okecat-resp.ani nemusíte okecávat,jelikož co schválí jedna členská země-musí jiné akceptovat...Sehnat něco na netu nebude až zas tak dramatický-no a to něco(jakože originál) s sebou vozit-no a pokud by byl problém s hlídkou-tak do správního řízení-český úřad(či jiná st.správa)nemůže neakceptovat Unijní legislativu-je nadřazena naší,místní-takže je to "o papíru",o ničem jiném...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]