Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám pujčené Polaris RZR 170 a jezdím s ním v lese po cestičkách, vozidlo není přihlášené ani nemá espézetku je jenom na ježdění mimo silnice, a les je malý státem nechráněný, není to žádný lesopark... Tudíž se ptám, jestli mě třeba myslivec nebo policie objeví, uvidí a chytí může z toho být postich, pokuta, vězení...?
doplněno 23.04.12 14:47:Ještě jedna věc, značka zákaz všech motorových vozidel znamená, že tam nesmím.
doplněno 23.04.12 14:48:Ještě jedna věc, značka zákaz všech motorových vozidel znamená, že tam nesmím.
Každý les má majitele, když nikoho jiného, tak Myslivecké sdružení. Hrozí vám za to pokuta a dost velká. Všechna zvěř se odstěhuje jinam, vadí ji hluk. Když už jezdit, proč nejezdíte po polních cestách? Cesty kolem pole? I tam jsou ale zvířata, která z toho rámusu, budou mít šok. Není lepší to přihlásit, zprovoznit a jezdit po silnici? Bylo by to bez problémů.
Říkám, že to je RZR 170 a ten po silnici an jezdit nemůže, nemá blinkry, můžou ho řídit malé děti, je od 12ti let...
proč ne? však od toho je... ja jezdím kdy se mi zachce a neřeším to,s pokutou jsem se nikdy nesetkal, jen s blbcema a ty ignoruji...proč taky?když člověk nejezdí jak hovado ale jen se vozí po už dáávno zdemolovaných lesních cestách od težké techniky,nebo když je pro někoho 4kola jediný způsob jak se dostat na do přírody a cítít se free,"zakaz vjezdu" je jen banda arogantních tupců, kteří vnímaj jen své zajmy. nikdo nemá právo nikomu zakazovat ten pocit kterej nemohl nikdy poznat. jezdi a užívej si to, když nikomu nezastavíš tak pod přilbou tě nepoznaj... stejně už nás dávno hazej všechny do jednoho pytle... ať je to profík, hobbík, nebo invalida...
Kup si svůj vlastní les, postav kolem něj oplocení, označ tabulí a jezdi...hrozí ti zákaz řízení a pokuta, nebo ti majitel lesa neco ustřelí
Ale RzR 170 je specíální vozítko pro děti ve věku 8-14 let, je opravdu malé a pomale (max. 30 km/h)...
Ne nefetuju, jojo kdo mi co dosvěčí=nic, a kdo dosvěčí, že jsem řídil já, máš pravdu a ujízdět umím, máme dokonale zmapovanou každou cestičku toho lesa, víme kam co vede, a co je průjezdne, nebo naopak neprůjezdné. Našimi jedinými svědky jsou lidi se psy, ale ty v lese nemají taky co dělat a pochybuju, že až na ně myslivec vyběhne, že mu utečou...
Jediný kdo teoreticky nemá v lese co dělat jsi Ty na moto. ale to je fuk,kterej kluk ve Tvým věku to nedělal?My jsme s klukama proháněli pionýry a kdo co měl i stopadiny (tuším to byla číza)v patnácti i třistapade, ale bylo to na vesnici,do lesa kousek ,důležité je abys ty pejskaře neohrozil!
Bez espézetky nesmíš ani na lesní a polní cestu. Jediná možnost, kde legálně jezdit je uzavřená trať. Určitě ve tvém okolí nějaká je, domluv se s majitelem a běž jezdit.
Co se týče plašení zvěře, je to asi tak, že zvěř není debil. Uslyší čtyřkolku z dálky a vyhne se. Nejhorší jsou cyklisti. Ti většinou slyšet nejsou a výsledkem jsou často zlomené srnčí běhy. Asi se to tady moc líbit nebude, ale je to názor normálních myslivců.
Hlavně dávej pozor, přilba, páteřák, rukavice a boty jsou samozřejmostí! A neprudit a neprovokovat.
Bezpečnostní vybavení mám a na čtyřkolce jakkoliv nemachruju, jezdím jen pro radost, zábavu. A s nějákou dráhou to vypadá špatně jsem z Příbrami a myslím, že tu nikde ani poblíž není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.