Nejste přihlášen/a.
ahoj , potřebuju vědět kam dávat podpěry ,když zvednu auto heverem .Další otázka je jak je dávat ( směr )
to zalezi na aute ale nejcasteji tam jak drzi rameno u kastle, pokud mas hlinikovy ramena tak pod ne ne , pokud je zadni naprava slaba tak tam take ne , proste pod nejaky kus zeleza nebo vystuhu podlahy ktere jsou v rovine k te koze
doplněno 22.04.12 22:24:jinak ja preventivne pokud nekde sundavam kolo tak to kolo dam pod auto , nahoda je vul a pukud auto spadne tak to kolo to udrzi vzdy a max se poskrabe rafek
To je podle toho co budete na autě dělat. Někdy pod práh, aby bylo možno pracovat na nápravě, někdy jen doprostřed nápravy, když budete dělat na kolech...
nelze sdělit nejlepší místo bez potřebných informací..
Tak teď jste si Milane pěkně naběhl :D Poradil jste bez potřebných informací.
Co když má Artik prohnilé prahy a při posazení auta na podpěru se mu práh poničí, Ha?!
pepr, pokud má shnilé prahy, tak nemá smysl vozidlo opravovat... pokud přesto jsou shnilé a chce opravit, tak se promáčknou, ale bude to držet... Ha!
Pokud se jedná o Felicii nebo Favorita, tak se nikdy nic nedává pod práh přímo na ten šev, co trčí dolů a je po celé délce prahu. Na zvedáku se tam dávají podložky s drážkou, do které se ten šev schová a zvedák s povinné výbavy tam má taky tu drážku, takže se švu silou nedotýká. Jinak se práh zbortí i zdravý, pokud se podpěra na prahu umísti mimo označená místa.
doplněno 24.04.12 19:54:zdroj: příručka k vozu
máš to dobře vyznačený,ale mě se stalo že na těchto zvedácích(heverech)se mi auto zhouplo na bok,u jednoho se mi to vytočilo uplně do boku poničil se závit,nebo se ohne tyto zvedáky stojí za prd, nejlepší jsou tyto a dávám to pod rameno azvercajk.cz/...
doplněno 24.04.12 22:16: tento no v Hornbachu za pár kaček kraupner-auto.cz/...
Já spíš chtěl poukázat na to, že zvedák se nesmí opírat o šev prahu, ale o ty plochy po straně švu.
Mimochodem mám ten na obrázku originál BRANO a bez známek zničení (už jsem na něm dělal ramena, tlumiče, brzdy, řízení,...)
No nevím jestli bych si dal stojku pod práh, abych měl víc místa u kola a zničil nebo minimálně poškodil si práh.
A divil byste se co má ještě smysl spravovat. Shnilý práh je to nejmenší.
Artik stojky bych dal pod rameno. Asi takto:
doplněno 24.04.12 20:03:Obr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.