Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam dávat podpěry pod auto

Od: artik* odpovědí: 22 změna:

ahoj , potřebuju vědět kam dávat podpěry ,když zvednu auto heverem .Další otázka je jak je dávat ( směr )

Kam dávat podpěry pod auto

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

1x

POD NAPRAVY POKUD JE TO MOZNE

artik*
hodnocení

a je jedno kam pod nápravu? trochu se toho bojím

blackflamesiczi*

to zalezi na aute ale nejcasteji tam jak drzi rameno u kastle, pokud mas hlinikovy ramena tak pod ne ne , pokud je zadni naprava slaba tak tam take ne , proste pod nejaky kus zeleza nebo vystuhu podlahy ktere jsou v rovine k te koze

doplněno 22.04.12 22:24:

jinak ja preventivne pokud nekde sundavam kolo tak to kolo dam pod auto , nahoda je vul a pukud auto spadne tak to kolo to udrzi vzdy a max se poskrabe rafek

artik*
hodnocení

octavia I .

blackflamesiczi*

k ulozeni u ramene tam to nesklouzne

mowla*

Co nejblíže kolu...

jirkamatapat*
hodnocení

1x

Záleží na tom,co chceš opravovat.(kvůli místu).Řešením by bylo také dát pod podlahu fošnu a podpěry pod ni.V každém případě máš jistotu,že se Ti auto nehne.

artik*
hodnocení

budu dávat destičky + kotouče + natírat brzdiče .

hodnocení

0x

To je podle toho co budete na autě dělat. Někdy pod práh, aby bylo možno pracovat na nápravě, někdy jen doprostřed nápravy, když budete dělat na kolech...

nelze sdělit nejlepší místo bez potřebných informací..

artik*
hodnocení

chci vyměnit kotouče a destičky a natřít třmeny

Pod práh, aby dost místa na práci.

Tak teď jste si Milane pěkně naběhl :D Poradil jste bez potřebných informací.

Co když má Artik prohnilé prahy a při posazení auta na podpěru se mu práh poničí, Ha?! *stop*

pepr, pokud má shnilé prahy, tak nemá smysl vozidlo opravovat... pokud přesto jsou shnilé a chce opravit, tak se promáčknou, ale bude to držet... Ha!
:)

artik*
hodnocení

prah není špatný ,ale při položení opěry se ničí , ohejbá se

gumidek*

Pokud se jedná o Felicii nebo Favorita, tak se nikdy nic nedává pod práh přímo na ten šev, co trčí dolů a je po celé délce prahu. Na zvedáku se tam dávají podložky s drážkou, do které se ten šev schová a zvedák s povinné výbavy tam má taky tu drážku, takže se švu silou nedotýká. Jinak se práh zbortí i zdravý, pokud se podpěra na prahu umísti mimo označená místa.

doplněno 24.04.12 19:54:

zdroj: příručka k vozu

Kam dávat podpěry pod auto #2
jura32*

máš to dobře vyznačený,ale mě se stalo že na těchto zvedácích(heverech)se mi auto zhouplo na bok,u jednoho se mi to vytočilo uplně do boku poničil se závit,nebo se ohne tyto zvedáky stojí za prd, nejlepší jsou tyto a dávám to pod rameno azvercajk.cz/...

doplněno 24.04.12 22:16:

tento no v Hornbachu za pár kaček;) kraupner-auto.cz/...

gumidek*

Já spíš chtěl poukázat na to, že zvedák se nesmí opírat o šev prahu, ale o ty plochy po straně švu. :)

doplněno 24.04.12 22:24:

Mimochodem mám ten na obrázku originál BRANO a bez známek zničení (už jsem na něm dělal ramena, tlumiče, brzdy, řízení,...)

No nevím jestli bych si dal stojku pod práh, abych měl víc místa u kola a zničil nebo minimálně poškodil si práh.

A divil byste se co má ještě smysl spravovat. Shnilý práh je to nejmenší.

Artik stojky bych dal pod rameno. Asi takto:

doplněno 24.04.12 20:03:

Obr.

Kam dávat podpěry pod auto #3

gumidek*

Já bych ho umístil spíš na výztuhu podlahy skeletu nebo na nápravnici, protože pokud se prohne rameno, tak se rozhodí geometrie.

doplněno 24.04.12 20:55:

pepr: ;)

To jsem měl jako záložní řešení ;) Opět ale záleží v jakém stavu má podlahu.

hodnocení

0x

zkuste si podlozit kousek fosny mezi karoserii a zvedak. A kdyz to zvednete, tak jeste podlozit cokoliv, co auto udrzi, kdyby nahodou neco prasklo, upadlo, proste, aby vas auto nepohrbilo, nepritlacilo. Nejlepsi je mozna spalek, cihly by se nahlym tlakem mohly rozdrtit.

artik*
hodnocení

ale kde podložit? ČÍM je mi jasné ,ale nevím kde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]