Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Centrální zamykání u Fabie

Od: sikin® odpovědí: 7 změna:

Potřeboval bych vědět, jestli jsou jednotlivé servomotory pro zamykání jednotlivých dveří u Fabie ovládány přes nějaké relé (podle cvakání při zamykání/odemykání to tak vypadá). Stává se mi, že se jedny z dveří nedají při centrálním zamykání odemknout a nejde to ani zevnitř mechanicky, jako by ten pohon byl stále pod napětím a bránil se otevření. Pokud ano, kde je to relé umístěno? Schema jsem nesehnal, ale myslím si, centrální jednotka nebo co to řídí, otevírá všechny dveře současně přes nějaké relé a tam by mohl být problém (slepené kontakty?). Nebo máte jiný nápad?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Spíš si myslím, že bude potřeba seřídit délku táhla u servomotorku...

hodnocení

0x

nejde o relé u fábii a octávii odcházeli zámky - mikrospínače a trpěli na studené spoje de to rozebrat a opravit,taky jestli máš elektrický stahování tak koukni do konektoru ŘJ tý stahovačky bejvá tam voda a oxidace a pak to blbne

doplněno 22.04.12 19:50:

ještě prohlídni konektor a dráty mezi dveřma - oxidace přelámaný dráty

hodnocení

Jde o zadní dveře, tam elektrické stahování nemám. Na nějaké poškození elektroinstalace ve dveřích jsem myslel, ale to by byl problém spíše, kdyby dveře nešly zamknout. Tady jsou evidentně "pod napětím", jak jsem psal. Ta závada není trvalá, objeví se jen někdy a pak se nemohu dostat do dveří.

vodevřít dveře sundat tapec vymontovat zámek ten rozebrat uvnitř je plošný spoj asi se 4mi mikrospínači ty proměřit zda sou funkční a zda nejsou nák mechanicky poškozeny pak proletuj veškerý spoje na tom tištěným spoji a znova slož zámek než ho dáš do dveří píchni do konektoru a skus funkci nezapomen ho při skoušení mít zacvaklej v poloze zavřeno.

tydle zámky sou kapku složitější než u felicií a chce to trpělivost a šikovný ruce já když to dělal poprvý tak sem si to postupně fotil mobilem abych věděl jak to pak složit*frajer*

blackflamesiczi*

a nebo je koupit starsi z passata b4 stoji mene nez na oct nebo fabii a pasuji tam

na ty zámky pozor okta a fábie maj záměnný zámky to jo ale setkal sem se stim že to elektricky nefachčilo bylo to na předku u řidiče a nechtělo to myslím zamykat někde sem četl že se musej nák přeházet dráty já to tenkrát neřešil a opravil ten co tam byl*cteni*

blackflamesiczi*

ja myslel mikrospinace a ty z toho passata na oct1 2003 sly bez problemu a za 200,- celou sadu i ze spinackou docela slo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]