Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace vozíku za OA

Od: ladaadal* odpovědí: 10 změna:

Ahoj všem, mám možnost koupit velmi lacino (až podezřele) přívěsný vozík za auto, víte někdo, jak prověřit, zda nebyl kradený? Má nějaká výrobní čísla na dílech, která lze zkontrolovat s TP, nebo která by šla nějak prolustrovat jako u auta přes internet nebo přes výrobce? Nerad bych zjistil, že patří někomu jinému, protože s ním chci jezdit i přes hranice. Jde o sériově vyráběný vlek.
Díky za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

2x

Zdravím, vozík musí mít pevně přinýtován výrobní štítek s homogolací, pokud je domácí výroby tak rovněž. Dále na oji vyraženo číslo dříve nebylo podmínkou, vzhledem k okolnostem kdy se štítek půjčoval mezi majiteli jiných OA je to vyžádováno. Další vyražené číslo je na kostře ale to se těžko hledá. Píšete podezřele lacino, jaká je cena?

ladaadal*
hodnocení

Chce za to 3t, čerstvě po první technické a skoro nepoužívaný, tak mám podezření, aby to někde nelohnul a nedal papíry z jiného nebo jiný podvod, když člověk čte některé diskuze na netu, tak aby měl pomalu strach, když je někde sleva 10%*smich*

ladaadal, čerstvě po technické? Je problém dojet na jinou technickou, aby Vám provedli evidenční kontrolu za pár korun?

Pokud MISTR provede kvalitně kamufláž, tak mistr to nepozná.

ladaadal*

Milancukrar, to ano, ale to už by taky mohlo být pozdě. Dnes to rozseknu a dám vědět.

erikch*
hodnocení

0x

každý vozík by měl mít(pokud se nebavíme o dříve samodoma vyrobeném) číslo na rámu-ojnici,poblíž by měl být homologoační štítek(chce to trošku šmejdit)...Jinak klikněte si na stránky min.vnitra-sekce "policie ČR" a pak "databáze"-jsou tam přímo hledaná vozidla-včetně těchto nemotorových...

buss
hodnocení

0x

Aby to bylo registrované, s TP, je nutné číslo, i na doma vyráběné se vyrážela.

erikch*

no nevím-viděl jsem nedávno normálně zaregistrovaný-už ale v době vzniku,čili přelom 70. a 80.léta(stále SPZ číslo-TU-číslo),vozík a žádné jakože "výrobní" nebo evidenční číslo nikde nic...v TP popsány vnější rozměry,nosnost,kola a tot vše...

ladaadal*
hodnocení

0x

Takže jsem s majitelem zajel na STK a nechal prověřit. Majitel nic nenamítal, platil jsem to já. Zkontrolovali číslo vyražené přímo do oje, jestli souhlasí s TP, takže snad vše v pořádku, vlek je můj*palec*

ladaadal*
hodnocení

0x

Teď jen marně laboruju, jak se tu zaškrtává, že je otázka vyřešena?*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]