Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr auta - BMW nebo Honda?

Od: maca* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,už dlouho koukám na intrenetu po autě,které bych si koupil,ale nemůžu se pořád rozhodnout. Zvažuji koupě BMW E91 320i nebo Honda Accord 2.0i-VTEC a nebo Volkswagen Passat CC 1.8 TSI můžete mi prosím poradit? děkuju

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

předně jde o prachy(kdy nejde,že)-čili co a za kolik jste schopen sehnat...Ohledně konkrétního modelu a motorizace-nezvávisle se postupně s vybranými(co se vám určitě líbí) někde v showroomech(bazarech)projedte,vyzkoušejte-vy v tom budete jezdit-ne nikdo jiný-čili sdělovat vám pocity třeba z Bafíka je mimo-každý to máme jinak a upřednostnujeme něco jiného...Ale pokud uvažujete o koupi mírně jetého-víc než doporučuju poohlédnout se směrem západně od nás-i s přihlášením na CZ značky se to vyplatí(cca.5-6 000,-)-za méně a i třeba tytéž peníze dostanete zachovalejší stroj-kvalita silnic a paliv je nesrovnatelná,takže i přes sebevětší snahu českého majitele,bude auto od něj v horším stavu...A ještě dotaz-pokud zvažujete Bafíka v kombiku a CC(jakože kupátko),jde asi jen o vzhled,že? Co se Hondy týče-u nás moc(a neprávem) nefrčí-zrovna Honda je jednou z mála automobilek na světě,co opravdu umí vyrobit motor(to jak do aut,tak do motocyklů),který drží...,nemluvě o spolehlivosti-ne nadarmo i samotní němci uznávají,že japonská auta jsou spolehlivější než jejich německá...

maca*
hodnocení

S tim sem tak trochu počítal že to pojedu koupit k sousedům je to tam levnější a auta jsou vetšinou zachovalý, známí do mě furt hrotí at si koupim to báwo,že prý když nebudu jezdit do autorizáku a nebudu kupovat origo díly,nýbrž druhovýrobu nebo z intrentu kde každou chvíli někdo něco rozstřelí a pak to prodáva na díly za slušné peníze tak mě to vyjde stejně jako normální auto střední třídy

erikch*

Bafík je klasika(osobně mám udržované TDS E36)-je to ježdění úplně o něčem jiném(i proto je k dispozici tolik bouraček-ne každý to zvládá)-jde fakt asi o to vybrat ten správný kus-sama o sobě je tahle trojka fakt pěkná(touring) a 4válec stačí (170 kobylek-od roku 07,předtím byl dvoulitr 150 koníkový)

maca*
hodnocení

Touring se mi líbí víc než sedan :) ale asi do toho pudu o báwech toho vím už docela hodně mám plno známých co je vlastněj a jen si je vychvalujou zeptám se jestli neznaj někoho kdo tu E91 vlastní popřípadě bych si to projel poptal se co a jak a pak můžu vyrazit k sousedům :) jinak děkuju moc za rady

erikch*

jsem stejného názoru(s tím kombíkem-málokterá automobilka má fakt hezký kombíky)-podle mne fakt pěknej sedan byla ona dnes již klasika E36...Jinak nevím odkud jste-ale třeba M.Jírů z Lánova(Krkonoše) dělá Bafíky a jezdí k němu lidi z celé ČR,nebo třeba díly za rozumnou cenu Velké Chvalovice u Peček atd. (podle místa se nechá sehnat na foru BMW)-tak štastnou ruku při výběru a at dělá Bafík jen radost...

maca*
hodnocení

Jo jo děkuju *palec*

maca*
hodnocení

Jinak mohl byste tady nechat naky kontakty na ty lidi nebo jestli maj náky webovky atd... děkuji

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, pro sebe bych vybral Hondu nebo Passata ale v ropáku.

Benzinový motor v Passatu 1,8TSI si podle údajů výrobce řekne každých 100 km o 2,3 l navíc (6,9 l/100 km), což není málo _ představuje to spotřebu vyšší o rovných 50 %! A nutno hned říct, že realita tomu skutečně odpovídá. Zatímco 2.0 TDI podle našich zkušeností v praxi jezdí za cca 6 l/100 km, u 1.8 TSI jsme na konci testu skončili s průměrem 9 l/100 km.

maca*
hodnocení

No naftu nevim ročně najizdim tak těch cca 35 000 km a slyšel jsem že 2.0 TDI se docela dost kazej ale u těch nových verzí to možná už bude asi jinak

erikch*

jj-slyšel jste správně-a je to o to smutnější,že i přes upozornování výrobce ze všech možných stran(aut.servisy,nezávislé atd.) tam VW schválně "šidí" materiál na hřídelce mazání-no a bez mazání nastává nevratný kolaps motoru...Nemluvě o zvláštních algoritzmech koncernu-i když motor nemaže-kontrolka na budíkách vás neupozorní(na dotaz zástupce automobilky sdělil,že nechtějí zbytečně "plašit" řidiče)...Je to z jednoduchého důvodu nadprodukce a potřebě prodávat nová auta-prostě jakmile se majiteli VW drbne motor,tak si řekně(podle úvah VW) byl jsem s autem ty 3-4 roky spokojen,nerezlo a šup,jde si koupit nové VW...

maca*
hodnocení

No právě z toho důvodu asi VW padá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]