Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vlastním škodu octavii II RS r.v. 2007,
poraďte mi prosím, v nádržce chladící kapaliny se mi dostává olej. V autorizovaném servisu jsme šli po stopě závady a došli k prasklé hlavě motoru. Byla tedy vyměněna originál hlava motoru ze škodovky, vše originální díly ..těsnění, šrouby, hadice, olej. filtr atd. , avšak problém stále setrvává. Neví si s tím nikdo rady ani v autorizovaném servisu Škoda a já jsem z toho už nešťastný, vše už mě to stálo alespoň 50 000,- Kč a problém setrvává, nehleďme draze placená práce automechaniků Škoda... Nádobka je stále zakalená olejem, voda neubývá, byl vyměněn i termostat, teplotu drží při zahřátí, avšak když motor není v tahu (jedu z kopce nebo brzdím motorem), tak teplota padá..jen vše stojí peníze a problém setrvává...
Děkuji za jakoukoliv odpověď
Jestli bylo toto všechno vyměněno za díly, které jsou OK a přesto problém přtrvává, je to ta nejhorší varianta, praslký blok motoru.
Jinudy se olej do chladící kapaliny už dostat nemůže. Je na zváženou jestli vyměnit blok a nebo sehnat jiný motor. Opravava bude dost drahá.
Bloky nepraskají jen tak...chce to poukázat na příčinu
Co je to 50 tisíc proti ceně RS? s tím se musí počítat...i se spotřebou 8,5 litru
když ten motor koupíte na vrakáči vyjde to levněji než celý slavný autorizovaný servis
nevim ale podle mě by to měli kontrolovat při vyměně.. většinou se to pry nekontroluje ale přece to musi byt někde viditelne a jde přece o prachy.. a nevim proč vam mění hadice.. byly prasklé? zkuste sehnat blok jinak celý motor.. ale v autorizaku to bude palba jako prase... je to dost na zvážení jestli to tam nechat..
doplněno 10.12.12 13:06:a jak došli na tu prasklou hlavu? byla tam viditelná prasklina? nechali hlavu otlakovat?
některé hadice byly zteřelé již, ale už jsou v pořádku, na prasklou hlavu došli tak, že šli po cestě problému a nakonec určili prasklou hlavu, že ji sejmuli a viděli, jak mezi hlavami jsou malé prasklinky. Hlava byla otlakována samozřejmě. děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.