Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení a čkp

Od: sorcery* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den pokusím se stručně,ale je to opravdu oříšek...

Dne 24.11.2004 jsem zakoupil auto za 5000kč tech. způsobilost vozidla do 26.3.2005.Od vozu sem obdržel veškeré doklady a k datu 24.11.2004 byla sepsána též kupní smlouva.Povinné ručení bylo pro zatim majitelkou uhrazeno a tudíž sem se o něj pro zatím nezajímal,po další domluvě bylo však puvodní majitelkou zažádano k datu15.3.2005 o ukončení smlouvy o povinnem ručení s tím že si novou smlouvu uzavřu již sám.V žádosti tak bylo vyhověno,a jestli si dobře pamatuji od pojištovny přišel jakýsi doplatek k ukončení smlouvy který mi majitelka předala a který sem také uhradil.

Vozidlo sem ovšem užival jen chvíli protože došlo k poruše nebylo možné ho nadále k jízdě užívat,,,!K vypršení data technické zbůsobylosti vozidla bylo již zřejmé že vozidlo nebudu moci nadále užívat protože finnanční náklady na opravy a technickou způsobylost vozidla by byli značné,,,jelikož vozidlo bylo již v nepojízdnem stavu tzn na ráfkách nevěděl sem co si počít kontaktoval sem proto telefonicky nedaleký kovošrot kde mi bylo vyhověno,na druhý den tak auto zmizelo k mojí nedbalosti ovšem bez jedineho dokladu o likvidaci...

Je proto jasné že novou smlouvu o povinnem ručení sem již nezaložil a vlastně nedošlo ani k přehlášení vozidla na mě,v těch letech sem to tímto považoval za uzavřené.

Až včera mě vystrašil známí když vyprávěl že nemá odhlášené auto a přišlo mu penále od svazu pojistitelů,rozhodl sem se proto že navštívím příslušný orgán tedy registr vozidel a zeptám se jak to vlastně s autem je,uřednice tedy otevřela technický průkaz a když zjistila že auto je od roku3.3.2004 v polopřevodu a není zrušené říká budou po vás respektivě po majiteli chtít penále které činní 50Kč za den a jelikož puvodní majitelka vlastní kupní smlouvu s váším podpisem přijdou nakonec za vámi,dále vlastně nebylo o čem mluvit a krve by se ve mě nedořezal...

Dnes už mi je všechno jasné co a jak sem měl udělat,ale co ted pruser jak hrom a beznadějná situace zatim se mi sice nikdo ohledně pojistného neozval ale nedovedete si představit jak se citím když ve vzduchu visí bezmála 130tisíc pokuta,již mě napdlo kontaktovat majitele kovošrotu a požádat ho o zpětně o vystavení likvidačního dokladu ale k mé smule je už i provozovna zrušena.

Poradte proto prosím jak zrušit vozidlo z registru a vyhnout se tak nepříjemným sankcím zatím sem se k žádnemu většímu kroku neodvážil abych na sebe zbytečně neupozornil,kámoš říká at to nechám být že už je to promlčené ale nejsem právník abych tohle posoudil proto ještě jednou žádám o radu vás,děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zase stejný problém a na několik stránek.

1) pořídíte si kupní smlouvu s cizím člověkem a budete všude tvrdit, že dne 15.3. 2004 jste vozidlo prodal panu Novákovi, avšak po takové době již nemáte smlouvu uloženou.

2) budete čekat až Vás osloví čkp, (pokud vůbec osloví) a mezitím budet studovat zákon 168/1999 §1, odst.2, abyste věděl, kdy musí být vozidlo pojištěno.

3) pokud nebude něco jasného, klidně se ptejte..

Přeji klid a pohodu.

erikch*

tak tak-není potřeba "plašit"-nic co by nešlo velmi jednoduše řešit-prostě auto bylo toho a toho dne před 8 lety prodáno(klidně bych si i nějakou smlouvu sepsal-ideálně s dálnovýchodním obchodníkem-živn.,obch.rejstřík) no a na případnou výzvu ČKP reagoval zasláním kopie oné jakože smlouvy-ale pozor-znečitelnit veškeré os.údaje kupujícího-jejich sdělením komukoli jinému než PČR,soudů a st.zastupitelství,byste porušil zákon na ochranu os.údajů-takže na kupní smlouvě začerníte vše krom jména kupujícího a s tímto dodatkem(o zákonu na ochr.os.údajů) ČKP případně zašlete...A je to-na jejich případnou reakci(že toto nelze akceptovat-jak vždy píšou)odvětíte totéž-pokud mají jiný názor,sejdete se u soudu...

sorcery*
hodnocení

Prozatím děkuji za odpovědi přeci jen trochu mě to uklidnilo,..ještě by mě zajímalo jestli existuje v tomto případě nějaká lhůta na promlčení?nebo jestli se mám obávat až do smrti?

jajapaja*

Dobrý večer pane Milane,chtěla bych Vám moc a moc poděkovat za Vaše rady(4 měs.nepojízdná Škoda pick-up).Díky Vám jsem nemusela platit 16.000,- ČKP.Bylo to přesně tak,jak jste mi řekl- zastavili řízení,dokonce se i omluvili;)! Opravdu je to o tom se nedat a vytrvat! Ještě jednou moc díky!

jajapaja, blahopřeji, to si zaslouží odměnu. Kupte, prosím, kilo krásné kotelty a udělejte manželovi řízkovou pochoutku. Sdělte mu, že mu závidím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]