Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
připojuji další zkušenost a potřeboval bych nějakou radu.
Někdy v roce 2006, když mi bylo 15, jsem koupil pionýra. Měl velkej i malej techničák. Sepsali jsme plnou moc a bylo to. Já věděl samozřejmě prd o nějaké pojistce atd atd. Rozebral jsem ho a nějaké díly použil na jiného pionýra. Poté jsem ho z dalších dílů co mám dal dohromady, ale nejel. Takže už pět/šest let stojí nepojízdný a opět napůl rozebraný v garáži. Nikdy jsem na něm nejel (snad jen když jsem ho kupoval, tak 300 metrů z kopce). Jelikož je psanej na původního majitele, který ale platil pojistku do března 2010 (dá se říct, že nevědomky), přišel mu první "liebesbrief" od čkp dne 19. 7. 2011. Samozřejmě, jak to každý tady už zná, " zaplaťte 1970,- Kč od března 2010 plus těch 90 dní ". On nevěděl o co jde, tak zaplatil. 27. 2. 2012 mu přišel druhej "liebesbrief", " zaplaťte od cca června 2010 do plus dalších 90 dní", pořád stejný. On tam volal, protože si myslel, že se spletli a poslali to dvakrát. Tam mu samozřejmě řekli, ať se podívá na data od kdy do kdy se to platí a jeho pak trklo, že jsem si já neudělal pojistku. Peníze jim znovu poslal a nedávno mě zkontaktoval. Tohle všechno mi vysvětlil, já mu vrátil techničáky a značku, aby to co nejdříve odhlásil nebo to dal do depozitu nevím! Nerozumím tomu, nevím jak to chodí. Je ještě nějaká možnost, když už jsou zaplaceny dvě čtvrtletní období, se nějak bránit proti těm sankcím? Vyjde mě to na cca 16 000,-. Samozřejmě je to moje chyba, že jsem si ho nepřepsal na sebe a neudělal pojistku. S tím majitel počítal, takže je to moje chyba a platit budu já.
Předem děkuji za jakékoliv rady a reakce.
Dotaz je sice přehledný ale z jeho obsahu ja patrné, že došlo k několika chybám. Jednou z chyb je, že původní majitel zaplatil sankci, když nebyl majitelem další chyby jsou samozřejmě v tom, že nedošlo k převodu na nového majitele a v neposlední řadě nynější předání dokladů původnímu majiteli - Ale: bylo by dobré se začít bránit ve smyslu zákona a to je nepoužívání onoho vozidla! Osobně bych já jako majitel došel za původním majitelem a doklady vzal zpět. Sepsat spolu kupní smlouvu k datumu skutečného prodeje nebo alespoň k datu posledního dne pojištění a začít se bránit. Původní majitel by měl čkp sdělit, že není majetelem od doby (viz. kupní smlouva) a začít bránit by jste se měl Vy a prokázat neprovozování motocyklu v okamžiku, kdy se čkp ozve. čkp bude vymáhat sankce do konce do doby vyřazení vozidla s evidence - nutno dodat, že mají právo toto požadovat ale nemají právo na platbu z důvodu uvedené v zákoně, kde je výslovně napsáno, že nárok na sankce mají = Je-li vozidlo provozováno v rozporu se zákonem 168/1999 - v souvislosti s § 24c, kde je toto uvedeno - nebylo-li vozidlo provozováno tento nárok jim zaniká, nebo lépe nevzniká! - nebudou mít jak dokázat při soudním řešení jeho provozování! Neplaťte nikdo za NIC!
odpověď kohokoliv je více jak dobrá. Pokud stále ještě není něco jasného, nebo by bylo třeba vzorky dopisů a postup proti čkp, tak se ozvěte.
Páč včera mě volal podobný, dokonce to za něj vyřizoval právník a skončilo to platebním příkazem od soudu...
Ano smysl to má. Ale: jestli-že to odhlásí původní majitel bude muset bojovat on , když celou věc budete řešit budete se bránit Vy a v tom je ten zásadní rozdíl. Smyslem celé této otázky je platit za nic anebo neplatit. Já osobně jsem za tu druhou možnost. MilanC. píše, že má zkušenost s podobnou situací a že věc došla k elektronickému platebnímu příkazu a to je ve vztahu a boje s čkp ale i dalším subjektům normální stav, kterému je třeba čelit podáním odporu a oni žalobu stahují! Je to na Vás jakou možnost zvolíte a jestliže z daného vozidla zůstaly doklady a potom také kousek plechu nebo nějaký šroubek není proč cokoliv platit!
doplněno 20.04.12 13:08:Uvědomte si, že jste žádný zákon, za který jsou nyní tyto potíže - neporušil = tj. NEPROVOZOVAL V ROZPORU SE ZÁKONEM 168/99!
Pánove, půjdu do toho! Ještě blbá otázka: Když se pionýr v pondělí 23. 4, 2012 odhlásí nebo dá do depozitu, už mi žádná další sankce nehrozí doufám. Tím dnem to končí? Prostě měl bych platit od toho března 2010 do 23. 4. 2012. A ještě jedna věc: Nemůžu se dostat, nebo spíše toho majitele, do nějakých problémů? Třeba to, že ho někam pozvou, on tam bude muset ject a ještě platit nějaké soudy nebo cokoliv? Já vím blbej dotaz, jako všechny tady ode mě, ale jsem v tom opravdu trouba. Díky moc za podporu a za naději, která mi alespoň trochu zvedla sebevědomí.
Jestliže tomu dobře rozumím, tak do boje jdete Vy. V tento okamžik je uložení do depozitu bez doregistrování na Vás nesmyslné - protože se bude muset bránit on protože původní majitel nemůže nikterak nakládat z cizí věcí! Deposit v tuto chvíly nic neřeší a znamená to, že majitelem zůstal po celou dobu ten původní majitel. Musíte na sebe přepsat a do deposita to dát svým jménem ale lepší bude to ve stejný okamžik zrušit při registraci na sebe. Tím okamžikem již nic nepokračuje ale do této doby je potřeba některé již popsané věci vyřešit. V podstatě je to jednoduché.
Ještě taková drobnost = lidé dělají chyby ale to neznamená, že se na těchto omylech bude neoprávněně pakovat PEKÁČ( čkp)!
ano ano rozumím Vám. Já jsem s ním ve spojení, je to víceméně soused na vsi, takže to bude všechno jakoby řešit on. Akorát já to třeba napíšu, vyzjistím jak apod. Ale všechno s ním, takže to bude všechno přes něj. Budeme psát pravdu. Normálně že v tomhle a tomhle roce dal na náhradní díly kamarádovi. Motorka leží v garáži atd atd... Je to také řešení ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.