Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia 1.6 - cvakání pod palubovkou u řidiče

Od: mikihans® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, dneska jsem jel s naší Feldou 1.6 a při jízdě se ozývalo pravidelné cvakání (asi CVAK vteřina CVAK dvě vteřiny CVAK vteřina...) pořád dokola. Dělalo to jen za jízdy, když jsem zastavil a na nic nesahal ani nevypínal motor, tak to přestalo. Měl jsem akorát zapnutá světla.

Jedná se o rok 1999 s airbagy řidiče a spolujezdce, žádná "varovná" konrolka nesvítila. Dělalo to dnes ráno i teď večer. Říkám si, že pojistky jsou ale na straně spolujezdce, tak mi opravdu nejde do hlavy, co by to tam mohlo dělat. Předem díky za postřehy

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Čus, napadá mě náhon k tachometru. Je to ocelové lanko zakončení čtyřhranem, který je nasunut do těla osy tachometru. Je tam vůle a při točení po každé otáčce lupne. Stačilo by rošroubovat palubovku, vypojit náhon (stisknutím páček k sobě a vysunout) a dát tam nějakou vazelínku na ten čtyřhran (silikonová pan oil,mogul A00,...). Pokud tedy zvuk nepřipomíná zvuk cvaknutí relátek. Ale tohle by to mohl být. Nejlepší je náhon vymontovat celý, vytáhnot s bowdenu ten ocelový lanko :) a očistit a namazat nejlépe převodovým olejem PP80. Dočasně to jde i WD-40.

hodnocení

Díky, ale právě mi to spíš připomínalo relátko, ale s jistotou to říct nemůžu :) Zkusím se podívat na ten náhon, ale spíš mi fakt přijde že to šlo víc zespodu, jakoby až od pedálů

gumidek*

Skus to, mě to dělalo to samé. Při vyžší rychlosti jsem to ani nevnímal (nebylo co slyšet). Je to odspodu, protože palubní deska tam má díru (nedoléhá až na stěnu) a zvuk se nese tudy. ;)

hodnocení

Dík moc, zítra na to mrknu :) rovnou se můžu podívat, co je s palivoměrem, protože občas ukazuje, občas ne :D

hodnocení

tak nakonec je problém odstraněn, byl jsem to ještě projet a všiml si, že od posledního (ranního) tankování mám pořád najeto "nula"... Když jsem počítadlo tlačítkem znova vynuloval, tak to i přestalo cvakat :) opravdu to teda šlo z tachometru, jen trošku z jiné části :)

gumidek*
19.04.12 22:26

*palec*

axlik*

Mě to dělá jen při nízkých teplotách a jakmile se auto zahřeje tak to přestane ... Dělalo to za mrazů a ještě tak při 5ti stupních.. Je to možný? :D

gumidek*

Určitě. Já jsem na to narazil právě letos v zimě v těch mrazech. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]