Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dneska jsem jel s naší Feldou 1.6 a při jízdě se ozývalo pravidelné cvakání (asi CVAK vteřina CVAK dvě vteřiny CVAK vteřina...) pořád dokola. Dělalo to jen za jízdy, když jsem zastavil a na nic nesahal ani nevypínal motor, tak to přestalo. Měl jsem akorát zapnutá světla.
Jedná se o rok 1999 s airbagy řidiče a spolujezdce, žádná "varovná" konrolka nesvítila. Dělalo to dnes ráno i teď večer. Říkám si, že pojistky jsou ale na straně spolujezdce, tak mi opravdu nejde do hlavy, co by to tam mohlo dělat. Předem díky za postřehy
Čus, napadá mě náhon k tachometru. Je to ocelové lanko zakončení čtyřhranem, který je nasunut do těla osy tachometru. Je tam vůle a při točení po každé otáčce lupne. Stačilo by rošroubovat palubovku, vypojit náhon (stisknutím páček k sobě a vysunout) a dát tam nějakou vazelínku na ten čtyřhran (silikonová pan oil,mogul A00,...). Pokud tedy zvuk nepřipomíná zvuk cvaknutí relátek. Ale tohle by to mohl být. Nejlepší je náhon vymontovat celý, vytáhnot s bowdenu ten ocelový lanko a očistit a namazat nejlépe převodovým olejem PP80. Dočasně to jde i WD-40.
Díky, ale právě mi to spíš připomínalo relátko, ale s jistotou to říct nemůžu Zkusím se podívat na ten náhon, ale spíš mi fakt přijde že to šlo víc zespodu, jakoby až od pedálů
Skus to, mě to dělalo to samé. Při vyžší rychlosti jsem to ani nevnímal (nebylo co slyšet). Je to odspodu, protože palubní deska tam má díru (nedoléhá až na stěnu) a zvuk se nese tudy.
Dík moc, zítra na to mrknu rovnou se můžu podívat, co je s palivoměrem, protože občas ukazuje, občas ne :D
tak nakonec je problém odstraněn, byl jsem to ještě projet a všiml si, že od posledního (ranního) tankování mám pořád najeto "nula"... Když jsem počítadlo tlačítkem znova vynuloval, tak to i přestalo cvakat opravdu to teda šlo z tachometru, jen trošku z jiné části
Mě to dělá jen při nízkých teplotách a jakmile se auto zahřeje tak to přestane ... Dělalo to za mrazů a ještě tak při 5ti stupních.. Je to možný? :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.