Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
s pojištěním nemám moc zkušeností, tak se chci zeptat, nakolik věříte internetovým porovnávačům?
Mě osobně se zdál nejpřehlednější a celkem solidní: top-pojisteni.cz.
Chci se tedy zeptat jaký jiný by jste mi doporuřili, nebo jaký názor máte na top-pojištění.cz
Chtěl bych si udělat pojistku na povinné ručení a pojištění domácnosti.
Děkuji za jakoukoliv radu a doporučení
Jan Bauer
zrovna řeším pojištění na Fabii, srovnání je jen nastřel, pak dojde k oslovování pojištoven a tlačit cenu dolů a nesouhlasit...
doplněno 19.04.12 19:42:odpoledne jsem prohlížel asi 5 pojištoven, vždy sem zanechal telefon, z toho mě již tři volali, sdělil jsem všem že o takovou vysokou cenu nemám zájem, páč mám rozum a plný bonus. Všichni! slíbili, že zítra zavolá kdosi, a udělá lepší nabídku.
Mám přopraveno, že chci pojištění za 1600Kč... takže uvidíme kdo bude slevovat, zdali já, či oni...
Já za sebe můžu top pojištění doporučit. Pár aut jsem už tam pojistila a nikdy jsem problém neměla.Vybrala jsem si nejen kvůli nízkým pojistkám /což si myslím , že plus mínus u ostatních internetových pojistitelů bude podobné oproti kamenným pobočkám/, ale i proto, že hned při pouhém srovnávání pojiš'ťoven nechtějí osobní údaje + mail + telefon. Nemám ráda, když mě pak pořád volají a vnucují jejich pojistky + další PRODUKTY /nesnáším to slovo /.
TOP pojištění je dobré. Používám to pro rychlé porovnání (jsem pojišťovací poradce - makléř). Podle cen pak mohu klientovi nabídnout i levnější pojištění, pokud mu jde jen o cenu = jsou i případy, kdy je možné získat vyšší slevu (nižší cenu), než která je na TOP pojištění. Ale jak říkám - jsou dobří.
Pokud si uděláte pojištění domácnosti přes internet, pravděpodobně vás nikdo neinformuje o tom, na co si dát pozor. Liší se to pojišťovna od pojišťovny, ale je třeba dobré vědět, jaké minimální zabezpečení (včetně zámku) musíte mít, aby pojišťovna nekrátila pojistné plnění v případě krádeže. To stejné v případě, kdy vám vykradou sklep atd. Prostě nezapomeňte pročíst pojistné podmínky. Vždy.
A jedna z věcí, kterou spousta klientů netuší - výpovědět lze pojištění minimálně 6 týdnů před výročím, případně 2 měsíce po uzavření smlouvy.
@nydeckycz -zřejmě agent pojištovny,že ...,jen tak pro doplnění-"vypovědět" smlouvu lze kdykoli(poměrně jednoduše jakože prodejem)-no a to i v případech,se kterými začala Kooperativa-jakože zrušení pojistky po prodeji neuznávají a zkoušejí posílat výzvu k zaplacení "oficiálně" neukončené a stále trvající smlouvy(nedošlo ke změně v registru-okoukávají moresy od ČKP)-až na malý detail,a sice že registr nemá žádnou právní váhu a nevypovídá nic o vlastnictví-jeho změna(majetkoprávní vlastnické vztahy) nejsou podmíněny změnou zápisu v registru,potažmo TP...Už jsem se s tím taky osobně setkal(zkoušeli to),ale po upozornění medializace na elemntrání neznalosti platné legislativy jejich zaměstnanci(měli by fajn reklamu) najednou :"...ano pane ...",a omluva(smlouva samozřejmě ukončena dnem jejího vypovězení na pobočce z důvodu prodeje)...Tolik v kostce k pov.ručení
Ne agent pojišťovny, makléř. Psal jsem to ve 2. větě předchozího příspěvku.
"Jakože prodejem" - no když vám to prochází, tak proč ne...
Není jednodušší před výročím udělat kalkulaci jinde a přejít legálně, bez stresu a v pohodě? (To je jen řečnická otázka, ať si každý odpoví sám...)
No jo,ale proč před výročím?Vždyť člověk může zjistit,že jinde bude platit méně ale čekáním na výročí může utratit třeba jen roční platbu u jiné.Příklad ,měl jsem autí 1351ccm,koupil jsem další 1905ccm a platil jsem jen 1/4 cemy díky Top-pojistění.To jejich výročí mně totiž sejří.
a dalsi vychytavku maji kdyz si uzavrete pojistku a pak vam do tydne zaslou papir o tom ze vam ji zvedaji o 300% docela me tim v csob nasr.ly
to vim ale tu dobu po kterou to bylo pojisteno platite to co chce pojistovna takze o tech 300% vice
Staci dat na chvili znacky do depozitu a tim se zbavis stare smlouvy (stavis se u nich ji zrusit). Predtim si uzavres tu novou a s novou si znacky vyzvednes.
Proč před výročím? Protože to tak mají pojišťovny nastavené. Samozřejmě kvůli tomu, aby se vyhli přebíhání klientů (zisků). A jediný, koho to nesejří, jsou pojišťovny...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.