Nejste přihlášen/a.
Dobrý den začal bych autem mam jedničkovou fabii 1,2 htp Rv, konec roku 2003 a nedavno mi přestala svítit zpátečka svítí jen když se jí chce,, Když někam přijedu tak dam zpátečku a na po 1, co jí tam dám tam něco chroupne a rozvítí se ale jak jí tam dám po 2 a dále tak tam jde zařadit zlehka a už se nerozvítí až třeba po 5,ti jízdách řekl bych že to bude ten spínač na převodovce ale jelikož se v autech moc nehrabu tak nevím kde ho bajít?nejspíš u převodovky,, to je jasný ale chtěl jsem se spíše zeptat zda se to dá opracit nebo to chce nový? já osobně zpátečku nepotřebuji ale neprošel jsem na technický zrovna se jí nechtělo =D tak děkuji předem za rady =)
je na přední straně převodovky-anebo jednodušeji-jediná konektor od čidla,k čemu vedou drátky(v husím krku) na těle převodovky...Pokud to dělá jakože jak se mu chce-za chvíli už nebude ani to "občas",takže vyměnit(není to problém-krom toho ohnutí se,není tam olej,nic-žádná záludnost...)
Děkuji za odpověd =) jinak motoru ani oleji se nevyhybám ale co se týče zkušeností ohledně motoru a tak jsem amater,, dokážu vymněnit pár základní věcí ale to je asi tak vše,, Ještě bych měl jednu otázku neustále nemužu nastartovat auto se každých 24hod, vybije a musím ho nabýt baterku už jsem měnil 2X a stejně nic,, všechno je vypnuté a zkoušel jsem alternátor a ten normálně dobíjí když někam jedu tak nastartuju po pár hodinách ale přes noc to nechám a je to v čoudu =( jinak mi svítí kontrolka elektroniky motoru ale pak zhasla na měsíc a ted mi svítí znova ale auto to dělalo ještě než se rozvítila,, dá se nějak tak alespon bez diagnostiky co to muže být? nemuže to být multimedialní autoradio?jako že by bylo špatně zapojené? ale to pochibuji zapojovali ho v servisu děkuji předem za rady =)
Tozhodně bych tedy nehledal problém v baterii, když píšete, že jste ji již několikrát měnil. Zaměřil bych se na rádio, centrální zamykání alarm a tak podobně. Ale vybití baterie za 24 h to je docela velký odběr. Nesvítí Vám někde osvětlení třeba v kufru nebo někde v autě? Pokud by byla chyba v rádiu, tak je špatně zapojený konektor. Reaguje Vám nějak rádio na otočení klíčem ve spínací skříňce po rozsvícení kontrolek? Pokud ne, pravděpodobně je přehozený trvalý plus a plus ze spínačky nebo zapojené oba dohromady.
doplněno 19.04.12 18:27: Koukněte sem. A na začátku jsem chtěl napsat Rozhodně.
scritube.com/...
Děkuji za odpověd =) nene v kufru ani nikde jinde mi nic nesvíti vše jsem zkontroloval jediné co je zaplé tak falešná dioda alarmu která celou noc bliká,, radio nereaguje na sepnutí klíčkem musim ho zapnout ručně,, Díky moc,,
K tomu vybíjení baterie:...odpoj na baterce mínus pol a připoj mezi kostru vozu a odpojený kabel zkoušečku.Je-li někde zkrat,zkoušečka se rozsvítí.V tom případě vyndávej jednotlivě pojistky tak dlouho,dokud při některé vyndané pojistce zkoušečka zhasne.V okruhu,který jistí tato pojistka je zkrat.Zjisti si,které spotřebiče jsou připojeny na tu pojistku a zkontroluj je.Mně se stalo,že mi vybíjel baterku spínač osvětlení odkládacího kastlíku i když fungoval na pohled normálně.Tato selektivní metoda je poměrně jednoduchá a hlavně rychlá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.